Limonlu Magnolya

4-5 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor
Hazırlık süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Magnolya için;
3 paket Bruno Kremalı Kakaolu bisküvi 
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket Dost krema
2 çorba kaşığı Efsane un
Yarım bardak Şafak toz şeker
2 Bili Bili yumurta sarısı
1 paket Destan vanilin
2 su bardağı Dost süt
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Çeyrek çay kaşığı
Rafine sofra tuzu

Limon peltesi için;
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım su bardağı Şafak toz şeker
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
Yarım limon rendesi ve yarım limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı Yazgan mısır nişastası

Dekor için limon dilimi ve taze nane

· Bir sos tencerede 2 çorba kaşığı un, çeyrek çay kaşığı tuz ve yarım su bardağı toz şekeri koyup orta ateşte 1 dakika ısıtın.
· Isınan unlu karışıma yavaş yavaş 2 su bardağı sütü çırparak ekleyin. Bu aşamada 1 paket vanilini ve 1 adet limonun kabuğunu rendeleyip ekleyin. Topaklanmamasına özen göstererek orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
· 2 adet yumurta sarısını alın ve muhallebiden yavaş yavaş 3 çorba kaşığı ekleyerek karıştırın. Ardından bu yumurtalı karışımı muhallebiye aktarıp 3 dakika daha pişirerek karıştırın.
· Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve yağ eriyince karıştırıp, ocağın altını kapatın.
· Bir kâsede bisküvilerin kremasını ayırın ve kremasının üzerine muhallebiyi ekleyin, düşük devirde soğuyana kadar iyice çırpın.
· Ayrı bir kâsede 1 paket soğuk kremayı mikser ile iyice katılaşana kadar yüksek devirde 3 – 4 dakika çırpın. Kremayı muhallebinin üzerine parça parça alarak bir spatula ile yavaşça yedirin.
· Limon peltesi için 2 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, yarım limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, yarım çay bardağı suyu ve 1 çorba kaşığı mısır nişastasını bir tencereye alın ve katılaşana kadar karıştırarak pişirin. · Ayrı bir yerde bisküvilerinizi ufalayın.
· Cam bir bardakta ufalanmış bisküvi, magnolya, ufalanmış bisküvi, magnolya ve en son hazırlanan limon dolguyu ekleyin. Malzeme bitene kadar tekrar edin. Dilerseniz limon ve naneyle dekor verebilirsiniz. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)