KAPAT
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Bim Anlayışı
Bim Hediye Kartı
Akıllı Alışveriş
Basın Odası
Basın Bültenleri
Kamuoyu Açıklamaları
Basında BİM
Görseller
PR Kontakları
Reklam Filmleri
Kalite Güvencesi
Bize Ulaşın
Bim'de Kariyer
Hızlı Başvuru
Kiralık Yeriniz mi Var?
Bim'e Özel Markalar
Mağazalar
Ticaret Sicil Bilgileri
Ortaklık Yapısı
Kurumsal Yönetim
Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Komiteleri
Üst Yönetim
Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporları
Ana Sözleşme
Politikalar
Bağımsız Denetçi
Finansal ve Operasyonel Veriler
Dönemsel Finansal Sonuçlar
Faaliyet Raporları
Yatırımcı Sunumları
Finansal Takvim
Genel Kurul Bilgileri
Özel Durum Açıklamaları
Yatırımcı İlişkileri İrtibat
Yatırımcı İlişkileri
Gizlilik ve Güvenlik
Bilgi Toplumu Hizmetleri
BİM Mısır
BİM Fas
Hakkımızda
|
BİM’de Kariyer
|
Yatırımcı İlişkileri
|
S.S.S
TR
|
EN
ARA
Ürünler
AKTÜEL ÜRÜNLER
İNDİRİM
UYGULAMAYA ÖZEL
ET ÜRÜNLERİ
13 Kasım Çarşamba
20-26 Kasım
BİM Mobil Uygulama
21-24 Kasım
12 Kasım Salı
15 Kasım Cuma
19 Kasım Salı
20 Kasım Çarşamba
22 Kasım Cuma
26 Kasım Salı
27 Kasım Çarşamba
BİM’e
Özel
Afişler
Aktüel
İndirim
Meyve Sebze
12 Kasım Salı
20-26 Kasım
21-24 Kasım
13 Kasım Çarşamba
21-24 Kasım
15 Kasım Cuma
20 Kasım Çarşamba
19 Kasım Salı
22 Kasım Cuma
26 Kasım Salı
27 Kasım Çarşamba
Tarifler
Mağazalar
İletişim
Müşteri İletişim Formu
Kiralık Yeriniz mi Var?
İş Başvuru Formu
Tedarikçiniz Olmak İstiyorum
Tavuklu Yemek Tarifleri
Zeytinyağlılar
Börekler
Makarnalar
Çorbalar
Altın Süt ile Yapılan Tarifler
Pratik Kolay Atıştırmalıklar
Restoran Yemekleri
Ana Yemekler
Salatalar
Tatlı Tarifleri
Ramazan Tarifleri
Etli Yemek Tarifleri
Muhallebili Revani
Paylaş
10 Kişilik
Tarif
Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika ve 1 saat buzdolabında
Pişirme süresi: 60 dakika
Şerbet için,
3 su bardağı Şafak toz şeker
4 su bardağı su Yarım limon suyu
Keki için,
6 adet Bili Bili yumurta
7 çorba kaşığı, 200 gr, Pervin tereyağı
2 su bardağı, 400 gr, Dost yoğurt
1 + çeyrek su bardağı, 175 gr, Şafak toz şeker
1 su bardağı, 110 gr, Efsane un
3 su bardağı, 435 gr, Yazgan irmik
1 paket Destan vanilin
1 paket Destan kabartma tozu
Muhallebi için,
2,5 su bardağı Dost süt
1 su bardağı Şafak şeker
2,5 çorba kaşığı Yazgan nişasta
1 adet Destan vanilin
1 adet Bili Bili yumurta
1,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım limon kabuğu
Süslemek için limon kabuğu, toz Hindistan cevizi ve taze nane
• Şerbeti için bir kâseye 3 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine yarım limon suyu ekleyin ve 3 dakika daha kaynatın. Hazırlanan şerbeti soğutun.
• 6 adet yumurta ve 1 su bardağı ve çeyrek su bardağı toz şekeri ayrı bir kâseye alın. Karışım 2 katına çıkana kadar mikser ile çırpın.
• 2 su bardağı yoğurdu da karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
• 7 çorba kaşığı erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin. Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edin.
• 1 su bardağı un, 3 su bardağı irmik, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozunu karışıma ekleyin ve karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
• Yağlanmış fırın kabına karışımı koyun. Keki önceden ısıtılmış 200 derece altlı üstlü fırında 45 dakika pişirin.
• Fırından çıkan revani kekine şerbeti gezdirerek ekleyin ve 15 dakika bekletin.
• Muhallebi için 2,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri ısıtın. İçerisine 2,5 çorba kaşığı nişastayı çırparak ekleyin.
• Karışım kıvam almaya başlayınca içerisine 1 adet vanilini ekleyin ve 1 tur karıştırın.
• Ocağın altını kapatın ve ayrı bir kâseye 1 yumurta kırın. Yumurtanın içine azar azar muhallebiden ekleyerek karıştırın. Bu aşamada yumurtayı sıcak muhallebi ile tanıştırmak gerekir. Yumurtayı muhallebiye ekleyerek karıştırın.
• Son olarak muhallebiye 1,5 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve tereyağını karıştırarak eritin. • Revaniyi bir tabakta ters çevirin. Üzerine hazırlanan muhallebiye dökün ve kenarlarına Hindistan cevizi serpin. Dilerseniz üzerine limon kabuğu ve taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
X
Paylaşmak için
0
ürün eklediniz.(Toplam
0
ürün)