Muhallebili Revani

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika ve 1 saat buzdolabında
Pişirme süresi: 60 dakika

Şerbet için,
3 su bardağı Şafak toz şeker
4 su bardağı su Yarım limon suyu

Keki için,
6 adet Bili Bili yumurta
7 çorba kaşığı, 200 gr, Pervin tereyağı
2 su bardağı, 400 gr, Dost yoğurt
1 + çeyrek su bardağı, 175 gr, Şafak toz şeker
1 su bardağı, 110 gr, Efsane un
3 su bardağı, 435 gr, Yazgan irmik
1 paket Destan vanilin
1 paket Destan kabartma tozu

Muhallebi için,
2,5 su bardağı Dost süt
1 su bardağı Şafak şeker
2,5 çorba kaşığı Yazgan nişasta
1 adet Destan vanilin
1 adet Bili Bili yumurta
1,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım limon kabuğu

Süslemek için limon kabuğu, toz Hindistan cevizi ve taze nane

• Şerbeti için bir kâseye 3 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine yarım limon suyu ekleyin ve 3 dakika daha kaynatın. Hazırlanan şerbeti soğutun.
• 6 adet yumurta ve 1 su bardağı ve çeyrek su bardağı toz şekeri ayrı bir kâseye alın. Karışım 2 katına çıkana kadar mikser ile çırpın.
• 2 su bardağı yoğurdu da karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
• 7 çorba kaşığı erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin. Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edin.
• 1 su bardağı un, 3 su bardağı irmik, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozunu karışıma ekleyin ve karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
• Yağlanmış fırın kabına karışımı koyun. Keki önceden ısıtılmış 200 derece altlı üstlü fırında 45 dakika pişirin.
• Fırından çıkan revani kekine şerbeti gezdirerek ekleyin ve 15 dakika bekletin.
• Muhallebi için 2,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri ısıtın. İçerisine 2,5 çorba kaşığı nişastayı çırparak ekleyin.
• Karışım kıvam almaya başlayınca içerisine 1 adet vanilini ekleyin ve 1 tur karıştırın.
• Ocağın altını kapatın ve ayrı bir kâseye 1 yumurta kırın. Yumurtanın içine azar azar muhallebiden ekleyerek karıştırın. Bu aşamada yumurtayı sıcak muhallebi ile tanıştırmak gerekir. Yumurtayı muhallebiye ekleyerek karıştırın.
 • Son olarak muhallebiye 1,5 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve tereyağını karıştırarak eritin. • Revaniyi bir tabakta ters çevirin. Üzerine hazırlanan muhallebiye dökün ve kenarlarına Hindistan cevizi serpin. Dilerseniz üzerine limon kabuğu ve taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)