Zorluk: Orta
Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 8 dakika + 1 saat
2 paket finger bisküvi (150gr)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr tereyağı
3 paket Kerem labne
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet limon
1 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1 paket vanilin
2 adet yumurta
6-7 çorba kaşığı ahududu reçeli
• 100 gr tereyağını eritin.
• 2 paket finger bisküviyi ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini mutfak robotundan çekip un haline getirin.
• 100 gr tereyağını bisküvili karışımın içine ekleyin ve karışına kadar mutfak robotunu çalıştırın.
• Fırını alt-üst fansız olarak 180 derece de çalıştırın.
• Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
• Bisküvili karışımı kek kalıbının içerisine boşaltın ve kaşıkla yayın.
• Tabanı düz bir bardağın altıyla yaydığınız karışımı bastırarak düzeltin.
• Önceden ısıtılmış fırında 8 dakika orta rafta pişirin. • 1 adet limonun kabuklarını beyaz yerlerini almadan rendeleyin.
• Kabukları rendelenmiş limonun yarısının suyunu sıkın.
• 3 paket Kerem labneyi, 2 su bardağı toz şekeri, 2 çorba kaşığı süzme yoğurdu, rendelediğiniz limon kabuklarını, yarım limonun suyunu, 1 çorba kaşığı unu, 1 tutam tuzu ve 1 paket vanilini bir kapta çırparak karıştırın. Çırparken mikser kullanmayın ki içine fazladan hava almasın fırında kabarıp çatlamasın.
• Karışıma 2 adet yumurta ekleyip homojen olana kadar çırpın. Yumurtayı da yine kabarmayı azaltmak için en son ve az eklemek gerekli. • Bisküvili tabanı fırından çıkarıp soğutun. • Fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
• Fırından çıkıp soğumuş kek kalıbını tepsiye koyduğunuz folyonun üzerine alın. Folyoyu kalıbın etrafına sarın. Bu şekilde fırında daha eşit ısınacak ve çatlamadan pişebilecek.
• Harcı kek kalıbında ki bisküvili tabanın üzerine doldurun.
• Tepsinin içine folyoyu geçmeden tepsinin yarısına kadar su doldurun. Bu da yine eşit pişmesi ve çatlamaması için gerekli.
• 150 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat orta rafta pişirin.
• 1 saatin sonunda fırını kapatın ve kapağını aralık bırakın. 45 dakika cheesecake’i fırının içinde dinlendirin.
• Oda sıcaklığına gelen cheesecake’i buzdolabında en az 4 saat soğutun.
• 6-7 çorba kaşığı ahududu reçelini cheesecake üzerine yayın.
• Üzerine nane yaprakları da serpince cheesecake’iniz hazır.
Afiyet olsun!