Pankek Pasta

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

2,5 su bardağı Efsane un
2 su bardağı Dost süt
2 adet Bili Bili yumurta
3 çorba kaşığı Balkaşık bal
3 çorba kaşığı erimiş Pervin tereyağı
1 paket Destan vanilin
1,5 paket Destan kabartma tozu
6 çorba kaşığı Balkaşık bal
2 paket Kerem labne

Sunum için;
2 çorba kaşığı Balkaşık bal
1 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri
3 adet Çilek Yarım muz
1 dal Taze nane 1 avuç Simbat Ceviz

• Büyük bir kâsede 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı bal, 3 çorba kaşığı tereyağı ve 2 adet yumurtayı 1 dakika iyice çırpın.
• Yumurtalı kâseye 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilin ve 1,5 paket kabartma tozu ekleyin. Karışımı homojen kıvama gelip içinde un kümeleri olmayıncaya kadar çırpın. Karışımı mümkünse 1 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
• Tavayı ocağa alın ve hafifçe yağlayın. Orta ateşte 1 kepçe yardımı ile pasta tabağı boyutunda harçtan dökün. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca altını kontrol edin. Pankek hafif pembeleşince diğer yüzeyini de aynı şekilde pişirin. Pişen pankekleri soğutun.
• Bir kâsenin içine 2 paket labne ve 6 çorba kaşığı bal ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışımı pankeklerin arasına sürün ve kat kat bir pasta oluşturun.
• En son kata bütün çilek, yarım dilimli muz ve 1 avuç parçalanmış ceviz ekleyin. Üzerine dilediğiniz kadar bal gezdirip, pudra şekeri serpin. Dilerseniz taze nane yaprakları ile gerçek bir yaş günü pastası sunumunu yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)