Zorluk: orta
Hazırlık: 10 Dakika
Pişirme: 18-20 dakika
2 paket Kerem beyaz taze peynir
3-4 çorba kaşığı bal
15 yaprak baklava yufkası
4 çorba kaşığı tereyağı
10-15 adet çilek
1 avuç badem
Nane
• 4 çorba kaşığı tereyağını eritin.
• Fırını 180 derece alt-üst ve fansız çalıştırın.
• Tart kalıbını tereyağıyla yağlayın. Yaklaşık 25 cm çağında bir kalıp yeterli olacaktır. Eğer yoksa borcam da kullanabilirsiniz ancak borcamda pişme süresi uzayacaktır.
• 1 adet baklava yufkasını kalıba yerleştirin ve yağlayın.
• Üzerine 1 adet baklava yufkasını biraz çevirip koyun ve onu da yağlayın. Kalan 13 baklava yufkasına aynı işlemi uygulayarak devam edin.
• Yufkaların kenarlarını içeri doğru kıvırarak bir havuz oluşturun.
• Kıvrılan kenarları da tereyağıyla yağlayın.
• Havuzun ortasında ki yufkalara bıçağın ucuyla kesikler atın. Bu fırında kabarmasını engelleyecektir.
• Önceden ısıtılmış fırının orta rafında 18-20 dakika kızarana kadar pişirin.
• 2 paket Kerem beyaz taze peyniri bir kaba boşaltın ve 2 çorba kaşığı bal ile karıştırın.
• Taze peynirli harcı fırından çıkıp soğumuş yufkaların ortasına yayın.
• 10-15 adet çileği dilimleyin.
• Çilekleri peynirli karışımın üzerine dizin.
• 1 avuç badem boylamasına ikiye kesin ve çileklerin üzerine serpin.
• Nane yapraklarıyla süsleyin.
• Dilimledikten sonra servis ederken üzerlerine 1-2 çorba kaşığı balı gezdirin.
Afiyet olsun!