Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika
Tabanı için;
2 su bardağı Efsane un
1 paket Destan kabartma tozu
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
125 gr Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 adet Bili bili yumurta
Harç için;
2 adet patlıcan
3 adet şeker domates
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan Karabiber
1 çay kaşığı Destan Toz kırmızı biber
4 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
2 adet Dost krema
1 avuç Aknaz tam yağlı beyaz peynir
1 avuç rende Dost kaşar
Üzeri için roka veya taze fesleğen
• Tabanı için 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuzu mutfak robotuna çekerken yavaş yavaş, parçalanmış 125 gr soğuk tereyağını ekleyin ve kum kıvamını yakalayın. Haznenin içerisine 1 çorba kaşığı yoğurt 1 adet yumurta ekleyin ve bir tur daha karıştırın. Oluşan hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.
• Dinlenmiş hamuru yağlanmış bir borcam ya da yağlanmış bir fırın tepsisine yayın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. • Tavayı ocağa alın ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince ince kesilmiş patlıcanları 1 tur kavur. İçerisine 3 diş doğranmış sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Hafif kavrulan patlıcanlara 2 paket krema, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam toz biber ve 1 avuç beyaz peynir ekleyin. Krema hafif çekene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
• Patlıcanlı harcı hamurun üzerine dökün ve üzerine ikiye bölünmüş 3 adet şeker domatesi ekleyip, 180 derece ısıtılmış fırında fansız üst- alt ayarında 30 dakika alt rafta pişirin.
• 30 dakika sonunda kişin üzerine 1 avuç rende kaşar peynirini serpin ve 10 dakika daha pişirin.
• Mis gibi kokusu, kıyır kıyır hamuru ile patlıcanlı peynirli kiş hazır. Dilerseniz sunum esnasında roka ya da taze fesleğen yaprakları ile sunumu tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun.