Zorluk: Orta
|
Hazırlık süresi: 10 dakika
|
Pişirme süresi: 35 dakika
|
|
|
16 adet Lezzethane milföy
Yarım paket Dost krema
Yarım paket Tazem tavuk göğüsü
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş bezelye
1 su bardağı Mutfağım dondurulmuş mısır
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 tutam Destan susam
1 tutam Destan çörekotu
·
Tavayı ocağa alın ve üzerine 2 çorba kaşığı
ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1,5 adet küçük küpler
halinde doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tavukları hafif renk alıncaya
kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
·
Sotelenen tavuklara 1’er su bardağı dondurulmuş
bezelye ve dondurulmuş mısır ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
Üzerine yarım paket krema ekleyin ve kremanın sıcak ile açılmasını sağlayın. İç
harcı lezzetlendirmek için üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
ekleyip karıştırın. İç harcı soğutun.
·
Tezgâha milföyleri alın ve hafif çözülen milföy
yapraklarını bir miktar uzatarak açın. Milföyleri ikiye kesin ve alt taban
milföye 2 çorba kaşığı kadar harçtan ekleyin. Üzerine diğer kapağı kapatın.
Milföyleri birbirine yapışmasını sağlayın. Dilerseniz bir çatal ile de bu
işlemi yapabilirsiniz.
·
Hazırlanan milföyleri yağlı kâğıt serili fırın
tepsisine yerleştirin ve üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Fırına gitmeye
hazır olan milföylerin üzerine susam ve çörekotu serpin.
·
Milföyleri 180 derece fansız fırında 20 dakika
pişirin.
·
Sımsıcak talaş böreği ve lezzet dolu iç harçı
ile böreğiniz hazır. Afiyet olsun