Zorluk: Orta
|
Hazırlık süresi: 2 saat 25 dakika
|
Pişirme süresi: 20 dakika
|
|
|
5 su bardağı Efsane un
1 su bardağı Dost Günlük süt (250ml)
2 adet Bili Bili yumurta
4 çorba kaşığı Pervin tereyağı (oda
ısısında)
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Rafine Softa tuz
1 paket Efsane instant maya
3 çorba kaşığı Daphne kakao
4 çorba kaşığı Dost krema
2 çorba kaşığı Sayley kakaolu fındıklı
krema
6 çorba kaşığı Dost krema (kalan)
5 çorba kaşığı Daphne damla çikolata
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
· Geniş bir
kâse içerisine 5 su bardağı un,1 su bardağı süt,1 paket instant maya, 1 adet
yumurta,4 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Malzemeleri iyice
15 dakika yoğurun. Dilerseniz bu işlemi stand mikserinde de yapabilirsiniz.
·
4 çorba
kaşığı tereyağını ufak parçalara bölün. 15 dakika iyice yoğrulmuş hamurun
içerisine parça parça ekleyin ve yedirerek yoğurmaya devam edin. Eğer hamur ele
fazla yapışıyor ise 2 çorba kaşığı kadar daha un ekleyebilirsiniz.
·
Hamuru 3 eşit parçaya bölün. İlk hamura 1
çorba kaşığı kakao, 2. hamura 2 çorba kaşığı kakao ekleyin. Hamurları kakao
içinde eşit miktarda dağılacak şekilde yoğurun.
·
Hamurları
mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün ve 2 saat mayalandırın. Hamurlar
iki katına çıkacaktır. 2 saatin sonunda hamurları birkaç hamle ile yoğurarak
içindeki havanın her yere eşit dağılmasını sağlayın. 3 hamuru da 3-4 parçaya
bölün. Tezgâha bir beyaz, bir az kakaolu, bir koyu kakaolu hamurdan alın ve bu
hamurları ayrı ayrı dikdörtgen olacak şekilde unlu tezgâhta açın. Açılan her
hamuru birbirinin üzerine koyun ve her hamur arasına sırası ile 1 tutam damla
çikolata, farklı bir kat için şeker serpin. Bir bıçak yardımı ile baş parmak
genişliğinde hamurları şerit kesin. Şerit kesilen hamurları salyangoz şeklinde
rulo yaparak sarın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
·
Salyangoz
şeklindeki hamurları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve
üzerlerine hafifçe bastırarak tepelerinden şişmelerini engelleyin. Üzerlerine 1
adet yumurta sarısını az su ile açıp sürün.
·
175
derecede altlı üstlü çalışan fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirin.
Pofidik kalmaları için çok renk almadan pişirmek önemli. 20 dakikanın sonunda
bol çikolatalı ve enfes lezzetli renkli çörekleriniz hazır.
·
Ayrı bir kap içerisinde 2
çorba kaşığı sürülebilir fındıklı krema ve 6 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
Dilerseniz çöreklerin üzerlerine dilerseniz batırarak afiyet ile servis
edebilirsiniz.