Zorluk: Orta
|
Hazırlık süresi: 15 dakika
|
Pişirme süresi: 30 dakika
|
|
|
2 adet patates
3 adet Bili Bili yumurta
1 adet soğan
1 su bardağı Dost yoğurt
1 paket Destan kabartma tozu
1,5 su bardağı Efsane un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı Sole Ayçiçek yağı
1 avuç Binvezir inek peyniri
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Rafine Softa tuz
1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
8 dal dereotu
1 çorba kaşığı Destan susam
1 çorba kaşığı Destan çörekotu
Üzerine
1 tutam Destan susam
1 tutam Destan çörekotu
· Orta boy tencerede 3 adet patatesi tuzlu suda
haşlayın. Haşlanmış patatesleri soğuması için bir köşede bekletin ve küp küp
kesin. Bu sırada 1 adet soğanı küçük parçalar halinde yemeklik kesin.
· Geniş bir kâse içerisine 3 adet yumurta ekleyin
ve yumurtalar kabarana kadar çırpın. Dilerseniz el mikseri ile bu işlemi daha
hızlı yapabilirsiniz. Kâseye 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı Ayçiçek yağı
ekleyin ve yine 2 dakika daha karıştırarak sıvı karışımı hazır hale getirin.
Kâseye bu sefer kuru karışımları ilk olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma
tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kuru karışımlar eriyip güzel bir kıvam
olana kadar yaklaşık 3 dakika karıştırın. Kek karışımı hazır. Bu kek karışımına
daha önce kesilmiş soğan, küçük küpler halinde doğranmış patates, 1 avuç küp
küp kesilmiş peynir, 8 dal ince ince kıyılmış dereotu, 1 çorba kaşığı susam, 1
çorba kaşığı çörekotu, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
ekleyin. Bir kaşık veya spatula yardımı ile malzemeleri iyice karıştırın.
· Karışımı muffin kaplarına muffin kalıpları ile
paylaştırın ve üzerlerine susam, çörekotu serpin. Eğer muffin kaplarına sahip
değilseniz sağlanmış fırın tepsisi, borcam veya kek kalıbı da
kullanabilirsiniz. Eğer bu kaplarda yapacaksanız kapların alt zeminlerine susam
ve çörek otu serpin.
· Önceden ısıtılmış fansız alt üst 180 derece
fırında 30 dakika pişirin.
· Çay saatlerinizin vazgeçilmezi tuzlu patatesli
peynirli kekler hazır afiyet olsun.