Sebzeli Etli Fırın Güveç

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Basit

Hazırlık Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat 


1 paket Emin kuşbaşı et

1 büyük patates

1 büyük soğan

1 baş sarımsak

4 adet kıl biber

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

2 adet yeşil biber

1 parça Yurdum közlenmiş kırmızı biber

Yarım su bardağı Sole ayçiçek yağı

1 çay kaşığı Destan pul biber

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

3 çorba kaşığı Pervin tereyağı

 

·        1 adet patatesi ve 1 adet soğanı küp küp doğrayın. 1 parça közlenmiş kırmızı biberi, 2 adet yeşil biberi de ince uzun şeritler halinde kesin. Kesilen bu sebzeleri geniş bir kâseye aktarın. Kâseye 1 çorba kaşığı domates salçası, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 paket kuşbaşı kesilmiş et, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin. Kâseyi iyice karıştırın.

·        Karışımı fırın tepsisi, bor cam veya toprak kap içerisine aktarın. Üzerine 4 adet kıl biberi ve orta noktasına 1 baş sarımsağı koyun. Etin daha sulu ve lezzetli olması içine üzerine 3 çorba kaşığı parçalanmış tereyağını ekleyin. Kabı alüminyum folyo ile sıkıca sarın.

·        200 derece önceden ısıtılmış fansız alt üst fırında 60 dakika pişirin.

·        Köz tadında yumuşacık eti ile dumanı üstünde güveç hazır. Dilerseniz üzerine ince ince doğranmış maydanoz ve lavaş ile servis edebilirsiniz



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)