Zorluk: Basit
Hazırlık Süresi: 20 Dakika
Pişirme Süresi: 1 Saat
1 paket Emin kuşbaşı et
1 büyük patates
1 büyük soğan
1 baş sarımsak
4 adet kıl biber
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
2 adet yeşil biber
1 parça Yurdum közlenmiş kırmızı biber
Yarım su bardağı Sole ayçiçek yağı
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
3 çorba kaşığı Pervin tereyağı
·
1 adet patatesi ve 1 adet soğanı küp küp
doğrayın. 1 parça közlenmiş kırmızı biberi, 2 adet yeşil biberi de ince uzun
şeritler halinde kesin. Kesilen bu sebzeleri geniş bir kâseye aktarın. Kâseye 1
çorba kaşığı domates salçası, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 paket kuşbaşı
kesilmiş et, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber
ekleyin. Kâseyi iyice karıştırın.
·
Karışımı fırın tepsisi, bor cam veya toprak kap
içerisine aktarın. Üzerine 4 adet kıl biberi ve orta noktasına 1 baş sarımsağı
koyun. Etin daha sulu ve lezzetli olması içine üzerine 3 çorba kaşığı
parçalanmış tereyağını ekleyin. Kabı alüminyum folyo ile sıkıca sarın.
·
200 derece önceden ısıtılmış fansız alt üst
fırında 60 dakika pişirin.
·
Köz tadında yumuşacık eti ile dumanı üstünde güveç
hazır. Dilerseniz üzerine ince ince doğranmış maydanoz ve lavaş ile servis
edebilirsiniz