Zorluk:
Orta
|
Hazırlık
süresi: 15 dakika
|
Pişirme
süresi: 30 dakika
|
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım adet kereviz
1 dal pırasa
1 adet soğan
1 litre sıcak su
1 kahve fincanı Cardella arpa şehriye
Yarım su bardağı Dost günlük süt
1 tablet Hürrem et bulyon
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
·
Geniş bir tencere içerisine 2 çorba kaşığı
tereyağı ekleyin ve yağı kızdırın. Kızan tereyağına 1 adet yemeklik doğranmış
soğan, 1 adet yine aynı şekilde doğranmış havuç, 1 adet küp küp doğranmış
patates ve yarım adet küp küp doğranmış kereviz ekleyin. Sebzeleri bir tur
karıştırarak 5 dakika kavurun. Bu sayede sebzelerin tatları daha rahat
birbirine geçecek.
·
1 kap içerisine 1 litre sıcak su ekleyin ve 1
adet tableti çözülene kadar içerisinde karıştırın. Hazır olan et suyunu da
sebzelerin üzerine ekleyin.
·
Kaynamaya başlayan çorbaya 1 kahve fincanı arpa
şehriyesi ekleyin. Arpa şehriyelerini 5 dakika karıştırarak karıştırın.
· Ayrı bir kâse içerisine yarım su bardağı süt ve
1 adet yumurta sarısını karıştırın. Çorbadan bir kepçe alın ve yavaşça
karıştırarak yumurtalı kâseye ekleyin. Eğer bu işlemi yavaş yapmazsanız çorba
kesilebilir. İkinci kepçeyi de aynı
şekilde yumurtalı kâseye ekleyin. Yumurtalı karışımı yavaşça karıştırarak
çorbaya ekleyin.
· En son çorbaya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı
karabiber ekleyin.
·
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak terbiyeli
sebze çorbası hazır. Üzerine bir tutam dereotu ile servis edebilirsiniz.