Zorluk: Kolay
|
Hazırlık süresi: 10 dakika
|
Pişirme süresi: 20 dakika
|
|
Yarım paket Emin kıyma
3 su bardağı Mutfağım mantı
3 avuç haşlanmış veya 200 gr Saban nohut
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1,5 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan pul biber
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 dolu çorba kaşığı Destan kuru nane
1,5 litre sıcak su
· 2 adet soğanı mutfak robotunda küp küp yemeklik olacak
şekilde çekin. Bas çek yaparak çalıştırırsanız soğan suyunu bırakmadan ufacık
doğrayabilirsiniz.
· Büyük bir tencereyi ısıtıp yarım paket kıymayı ekleyin
ve kavurmaya başlayın. Dilerseniz 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz
tencere ısınırken. Kıymalar kavrulup renk değiştirince üzerine soğanları
ekleyin ve önce yüksek ateşte, soğanlar biraz şeffaflaşınca orta ateşte
kavurmaya devam edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra
içine 1 çorba kaşığı biber salçası ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
· Tencereye 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı
karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin. Üzerine 1,5 litre sıcak su koyun.
Su hafif kaynamaya başlayınca, 3 avuç haşlanmış nohut ve 3 su bardağı mantı
ekleyin. Mantılar yaklaşık 5 dakika içinde açılacaktır.
· Çorba kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika karıştırarak pişirin.
·
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 dolu
çorba kaşığı kuru naneyi kızdırın. Bu karışımı tencereye ekleyip bir tur daha
karıştırarak lezzetlerin birbirine girmesini sağlayın.
·
Soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak lezzet dolusu
çorbayı dilerseniz 1 kaşık süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.