Yeşil Mercimekli Erişte

4-6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi 30 dakika

Hazırlık süresi 10 dakika

 

 

3 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı

1 adet iri soğan

4 diş sarımsak

3 adet havuç

1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum domates salçası

3 silme çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan nane

1 silme çay kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

1 su bardağı Saban yeşil mercimek

2 avuç ıspanak

2 avuç Ekmecik erişte

8 su bardağı su

 

 

·        1 adet iri soğanı ve 3 adet havucu küp küp doğrayın. 4 diş sarımsağı ince ince dilimler halinde kesin.

·        Tencereyi ocağa alın ve 3 çorba kaşığı Ayçiçek yağını aktarın. Yağ kızmaya başlayınca soğanları ekleyip 2 dakika kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif renk almaya başlayınca havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. İnce ince dilimlenmiş sarımsakları ve 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçasını tencereye ekleyip 2 dakika daha kavurun.

·        Tencereye 1 su bardağı yıkanmış yeşil mercimek, 2 avuç ıspanak, 1 silme çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber,3 silme çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı nane ekleyin.

·        Tencereye 8 su bardağı su ekleyip karıştırarak 15-20 dakika pişirin.

·        2 avuç erişteyi tencereye ekleyin ve 10-12 dakika daha pişirmeye devam edin.

·        Ağızlarda şölen yaratacak ve gün boyu sizi tok tutacak erişteli yeşil mercimek çorbasını üzerine birkaç dal maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)