Zorluk: Orta
Pişirme süresi 30
dakika
Hazırlık süresi 10
dakika
3 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
1 adet iri soğan
4 diş sarımsak
3 adet havuç
1 tepeleme çorba
kaşığı Yurdum domates salçası
3 silme çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan nane
1 silme çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
1 su bardağı Saban
yeşil mercimek
2 avuç ıspanak
2 avuç Ekmecik erişte
8 su bardağı su
·
1 adet iri soğanı ve 3 adet havucu küp küp
doğrayın. 4 diş sarımsağı ince ince dilimler halinde kesin.
·
Tencereyi ocağa alın ve 3 çorba kaşığı Ayçiçek
yağını aktarın. Yağ kızmaya başlayınca soğanları ekleyip 2 dakika kavurmaya
başlayın. Soğanlar hafif renk almaya başlayınca havuçları ekleyip kavurmaya
devam edin. İnce ince dilimlenmiş sarımsakları ve 1 tepeleme çorba kaşığı
domates salçasını tencereye ekleyip 2 dakika daha kavurun.
·
Tencereye 1 su bardağı yıkanmış yeşil mercimek,
2 avuç ıspanak, 1 silme çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber,3 silme
çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı nane ekleyin.
·
Tencereye 8 su bardağı su ekleyip karıştırarak
15-20 dakika pişirin.
·
2 avuç erişteyi tencereye ekleyin ve 10-12
dakika daha pişirmeye devam edin.
·
Ağızlarda şölen yaratacak ve gün boyu sizi tok
tutacak erişteli yeşil mercimek çorbasını üzerine birkaç dal maydanoz ile
servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.