Zorluk: Kolay
Pişirme süresi 25
dakika
Hazırlık süresi 10
dakika
4-6 adet Lezzethane milföy
Yarım paket Emin İnegöl köfte
3 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tutam Rafine Sofra tuz
1 tutam Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay bardağı su
·
4 adet milföyü tezgâha alın. Milföyün üzerine
bir tutam tuz ve bir tutam karabiber gezdirin.
·
Her milföy için 2 adet İnegöl köfteyi milföyün
uç kısmına yerleştirin ve rulo yaparak sarın. Fazla gelen milföy parçasını
keserek ayırın. Milföylerin iki ucunu birbirine sıkıca yapıştırın. Sıkıca
yapışmayan milföyler fırında açılmaya başlayabilir.
·
Milföylü köfteleri yağlı bir fırın tepsisine
yatay bir biçimde dizin ve üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını sürün.
·
Fırını 180 derece fansız alt üst ayarlayın ve
köfteleri 20 dakika pişirin.
·
Bu sırada küçük bir tavayı ocağa alın ve 1 çorba
kaşığı tereyağını kızdırın. Kızan tereyağına 2 çorba kaşığı domates salçasını
ekleyip kavurun. Tavaya 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay bardağı su ilave edip
karıştırın.
·
Küçük bir kâsede 3 çorba kaşığı yoğurdu ile 1
diş sarımsağı çırpın.
·
Servis tabağına hazırlanan domates sosundan ilave
edin. Üzerine çıtır çıtır pişmiş milföye sarılı köfteleri yerleştirin. En son
2-3 çorba kaşığı çırpılmış sarımsaklı yoğurttan ekleyin.
·
Dilerseniz üzerine 1 çorba kaşığı tereyağına 1
çay kaşığı pul biber de yakabilirsiniz. Sofralarda şahane yaratacak milföye sarılı
İnegöl köftesi hazır. Afiyet olsun.