Zorluk: Kolay
|
Hazırlık süresi: 5 dakika
|
Pişirme süresi: 20 dakika
|
|
1 paket Pasta Veneta makarna
Yarım paket Tazem piliç parmak bonfile
1 paket Mutfağım bezelye
Yarım bağ fesleğen
Yarım çay bardağı Fıçı limon suyu
1 avuç yer fıstığı
2 diş sarımsak
Yarım paket Dost kaşar peynir
Yarım Dost krema
2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 çorba kaşığı Destan kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çorba kaşığı Destan karabiber
·
Tencereyi ocağa alın ve 1 litre su ekleyip
kaynatın. Kaynayan suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. 1 paket makarnayı 5 dakika
karıştırarak haşlayın. Haşlanmış makarnaları süzün. 5 dakika makarnaya az
gelmiş olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat pişirme işlemini sos ile devam
ettireceksiniz.
·
Çözülmüş ya da 3 dakika haşlanmış bezelyeleri
mutfak robotuna alın. Devamında 1 avuç yer fıstığı, yarım bağ fesleğen, 2 diş sarımsak,
yarım paket kaşar peyniri ve yarım çay bardağı limon suyu ekleyin. Robotu 5
dakika kadar aralıklarla çalıştırın. Bu sırada 2 çorba kaşığı zeytinyağı
ekleyin. Eğer karışım fazla püreli geldiyse makarna suyu ekleyerek kıvamı daha
yumuşatabilirsiniz.
·
Tavayı ocağa alın ve 2 çorba kaşığı tereyağını
kızdırın. Kızan yağa parmak bonfileleri ekleyerek arkalı önlü 10 dakika
kızartın. Kızaran bonfileleri ayrı bir tabağa aktarın.
·
Tavayı temizlemeden bezelyeli harçtan ekleyin.
Karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tavaya yarım paket krema ve 3 kepçe makarna
suyu ekleyin. Bezelyeleri iyice karıştırarak açın ve makarnaları üzerine
ekleyin. Makarnaların bezelyeli karışıma bulayın. Üzerine ızgara piliç
bonfileleri ekleyin.
·
Dilerseniz 1 avuç bezelye ekleyerek sunumu daha
güzel bir hale getirebilirsiniz.
·
Efsane bezelyeli makarna yemeye hazır. Afiyet
olsun.