5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı Abdullah Efendi Türk Kahvesi
• 1 su bardağı sütü ve 4 çorba kaşığı türk kahvesini karıştırın.
• Kaynayana kadar ısıtıp sonra altını kapatın.
• 4 su bardağı soğuk sütü ve kahveli sütü karıştırıp kenarda bekletin. Bardakları süslerken kahve de bir yandan iyice soğusun.
Fındıklı, Çokodamlalı
Porsiyon: 1 Kişilik
Zorluk: Kolay
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 2 dakika
2 çorba kaşığı sürülebilir çikolata
Buz
1 avuç fındık
2 top vanilyalı dondurma
2 adet damla çikolatalı bisküvi
1 tatlı kaşığı rende sütlü buono
• Sunum bardağının içine 1 çorba kaşığı sürülebilir çikolata koyun ve kaşığın sapıyla bardağın kenarlarına sürün. Büyük bir bardak veya kavanoz da kullanabilirsiniz.
• Bir kaseye sürülebilir çikolata koyup bardağın ağzını batırıp çıkarın. Kolayca bardğaın ağzını çikolata ile kaplayabileceksiniz. Eğer sürülebilir çikolata çok sertse kavanozuyla sıcak suyun içinde 3-5 dakika bekletip kolayca sürülebilen bir hale getirebilirsiniz.
• 1 avuç kırık fındığın bir kısmını bardağın ağzındaki sürülebilir çikolataya yapıştırın.
• Bardağın içine 3-4 parça buz ekleyin.
• Kahveli soğuk sütü buzların üzerine ekleyin.
• Sütün üzerine 2 top vanilyalı dondurma ekleyin.
• Dondurmanın yanına 2 adet damla çikolatalı bisküvi koyun.
• Kalan fındık ve 1 tatlı kaşığı rende çikolatayla süsleyin.
Bonibonlu
Porsiyon: 1 Kişilik
Zorluk: Kolay
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 2 dakika
2 çorba kaşığı sürülebilir çikolata
Buz
2 paket bonibon
2 top vanilyalı dondurma
• Sunum bardağının içine 1 çorba kaşığı sürülebilir çikolata koyun ve kaşığın sapıyla bardağın kenarlarına sürün. Büyük bir bardak veya kavanoz da kullanabilirsiniz.
• Bir kaseye sürülebilir çikolata koyup bardağın ağzını batırıp çıkarın. Kolayca bardğaın ağzını çikolata ile kaplayabileceksiniz. Eğer sürülebilir çikolata çok sertse kavanozuyla sıcak suyun içinde 3-5 dakika bekletip kolayca sürülebilen bir hale getirebilirsiniz.
• Bonibonları bardağın ağzında ki sürülebilir çikolataya yapıştırın.
• Bardağın içine 3-4 parça buz ekleyin.
• Kahveli soğuk sütü buzların üzerine ekleyin.
• 2 top vanilyalı dondurmayı sütün üzerine ekleyin.
• Kalan bonibonları dondurmanın üzerine serpin.
Mini Dondurmalı
Porsiyon: 1 Kişilik
Zorluk: Kolay
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 2 dakika
2 çorba kaşığı sürülebilir çikolata
Buz
1 avuç fındık
1 top dondurma
1 adet mini dondurma
1 tatlı kaşığı rende çikolata
• Sunum bardağının içine 1 çorba kaşığı sürülebilir çikolata koyun ve kaşığın sapıyla bardağın kenarlarına sürün. Büyük bir bardak veya kavanoz da kullanabilirsiniz.
• Bir kaseye sürülebilir çikolata koyup bardağın ağzını batırıp çıkarın. Kolayca bardğaın ağzını çikolata ile kaplayabileceksiniz. Eğer sürülebilir çikolata çok sertse kavanozuyla sıcak suyun içinde 3-5 dakika bekletip kolayca sürülebilen bir hale getirebilirsiniz.
• 1 avuç kırık fındığın bir kısmını bardağın ağzındaki sürülebilir çikolataya yapıştırın.
• Bardağın içine 3-4 parça buz ekleyin.
• Kahveli soğuk sütü buzların üzerine ekleyin.
• 1 top dondurma ve 1 adet mini dondurmayı kahveli sütün üzerine ekleyin.
• 1 tatlı kaşığı rende çikolatayı ve kalan fındıkları dondurmanın üzerine serpin.
Afiyet olsun.