Zorluk: Kolay
Pişirme süresi 20
dakika
Hazırlık süresi 10
dakika
7-8 adet büyük mantar
Yarım su bardağı Mutfağım dondurulmuş mısır
4 dilim Emin pastırma
Çeyrek paket Binvezir kaşar
1 tutam Rafine Sofra tuz
1 tutam Destan karabiber
1 tutam Destan kırmızı toz biber
1 adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
·
7-8 adet mantarı saplarından ayırın. Çıkan
sapları küçük parçalar halinde kesin.
·
Geniş bir kâseye yarım su bardağı dondurulmuş
mısır, küçük parçalara bölünmüş közlenmiş kırmızı biber, mantar sapları, 3
dilim küçük parçalara bölünmüş pastırma, 1 tutam kırmızı toz biber, 1 tutam tuz
ve 1 tutam karabiber ekleyip karıştırın.
·
Saplarından ayrılmış mantar çanaklarını fırın
tepsisine yerleştirin. İçlerine 1 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalar
halinde paylaştırarak ekleyin. Mantarların içlerine hazırlanan harçtan ekleyin.
Çeyrek paket kaşar peynirini rendeleyin ve aynı şekilde mantarların üzerine paylaştırın.
1 dilim pastırmayı parçalayarak kaşarların üzerine koyun.
·
Fırında 180 derecede fansız ve alt üst ayarında
20 dakika pişirin. Mantar dolması yemeğe hazır ve nazır. Afiyet olsun