Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
3 şişe Dost günlük süt
1 avuç Simbat Antep fıstığı
12 adet Güllaç yaprağı
1 avuç Simbat fındık
1 avuç nar
1 su bardağı şeker
8 adet Simbat Hudri hurma
·
3 şişe günlük sütü
geniş bir tencereye ekleyin. Üzerine 1 su bardağı şeker ekleyin ve orta ısıda
karıştırarak ısıtın. Sıcaklık şekerin erimesine yeterli olunca ocağın altını
kapatın. Sütü çok sıcak veya çok soğuk olması güzel bir güllaç yapmanızı
engeller. İdeal sıcaklık elinizi yakmayacak ama sıcak olan süt olmalıdır.
·
1 avuç fındığı
mutfak robotundan iri taneli bir şekilde çekin. Yine mutfak robotunda 1 avuç
ayıklanmış Antep fıstığını toz olana kadar çekin. 8 adet hurmayı küçük küpler halinde
dilimleyin.
·
Güllaç yaprakları
genişliğinde bir tepsiye güllaç yaprağı koyun. Yaprağın parlak kısmı üst
tarafta olmalı. Üzerine 2 kepçe hazırlanan sütten ekleyin. Bu işlemi 6 güllaç
yaprağı için tekrarlayın. 6. güllaca gelindiğinde üzerine iri çekilmiş
fındıkları ve küçük dilimlere kesilmiş hurmaları ekleyin. Üzerine bir güllaç
yaprağı daha ekleyip yine sütünü gezdirin. Güllaçlar bitene kadar bu işlemi
gerçekleştirin. Son güllaç yaprağını eklediğinizde üzerine bu sefer toz Antep fıstığını serpin ve birkaç adet dilim hurma ekleyin. Dilerseniz güllacın
üzerine nar taneleri ekleyerek Ramazan klasiklerinden güllacı
zenginleştirebilirsiniz.
·
Güllacı 1 saat
kadar buzdolabında bekletin ve sütü çekmesine zaman ayırın. Efsane hurmalı,
narlı, fındıklı Ramazan güllacı iftarlara hazır. Afiyet olsun