Güllaç

12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 5 dakika

 

3 şişe Dost günlük süt

1 avuç Simbat Antep fıstığı

12 adet Güllaç yaprağı

1 avuç Simbat fındık

1 avuç nar

1 su bardağı şeker

8 adet Simbat Hudri hurma

 

·        3 şişe günlük sütü geniş bir tencereye ekleyin. Üzerine 1 su bardağı şeker ekleyin ve orta ısıda karıştırarak ısıtın. Sıcaklık şekerin erimesine yeterli olunca ocağın altını kapatın. Sütü çok sıcak veya çok soğuk olması güzel bir güllaç yapmanızı engeller. İdeal sıcaklık elinizi yakmayacak ama sıcak olan süt olmalıdır.

·        1 avuç fındığı mutfak robotundan iri taneli bir şekilde çekin. Yine mutfak robotunda 1 avuç ayıklanmış Antep fıstığını toz olana kadar çekin. 8 adet hurmayı küçük küpler halinde dilimleyin.

·        Güllaç yaprakları genişliğinde bir tepsiye güllaç yaprağı koyun. Yaprağın parlak kısmı üst tarafta olmalı. Üzerine 2 kepçe hazırlanan sütten ekleyin. Bu işlemi 6 güllaç yaprağı için tekrarlayın. 6. güllaca gelindiğinde üzerine iri çekilmiş fındıkları ve küçük dilimlere kesilmiş hurmaları ekleyin. Üzerine bir güllaç yaprağı daha ekleyip yine sütünü gezdirin. Güllaçlar bitene kadar bu işlemi gerçekleştirin. Son güllaç yaprağını eklediğinizde üzerine bu sefer toz Antep fıstığını serpin ve birkaç adet dilim hurma ekleyin. Dilerseniz güllacın üzerine nar taneleri ekleyerek Ramazan klasiklerinden güllacı zenginleştirebilirsiniz.

·        Güllacı 1 saat kadar buzdolabında bekletin ve sütü çekmesine zaman ayırın. Efsane hurmalı, narlı, fındıklı Ramazan güllacı iftarlara hazır. Afiyet olsun

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)