Güllü Vişneli Ramazan Şerbeti

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Pişirme süresi 5 dakika

Hazırlık süresi 2 dakika

 

1 kutu Jucy vişne suyu

4 çorba kaşığı İlkgün gül reçeli

1 çorba kaşığı Destan tarçın

5 adet Simbat hurma

500 ml, yarım litre su

10 karanfil

1 avuç reyhan

1 avuç gül kurusu

 

·        Tencereye 1 kutu vişne suyunu, 1 avuç gül kurusu,1 avuç reyhan,10 adet karanfil, 1 çorba kaşığı hurma ve 5 adet dilimlenmiş çekirdeği çıkmış hurma ekleyip ısıtın.

·        Isınan karışıma 4 çorba kaşığı gül reçeli ekleyin ve iyice karıştırın.

·        Karışımı ister süzüp isterseniz direk sürahiye aktarın ve üzerine yarım litre su ilave edip karıştırın. Güllü vişneli şerbet sofralarda yerini almaya hazır. Damaklarda iz bırakacak güllü vişneli şerbeti ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)