Zorluk: Kolay
Pişirme süresi 5
dakika
Hazırlık süresi 2
dakika
1 kutu Jucy vişne suyu
4 çorba kaşığı İlkgün gül reçeli
1 çorba kaşığı Destan tarçın
5 adet Simbat hurma
500 ml, yarım litre su
10 karanfil
1 avuç reyhan
1 avuç gül kurusu
·
Tencereye 1 kutu vişne suyunu, 1 avuç gül
kurusu,1 avuç reyhan,10 adet karanfil, 1 çorba kaşığı hurma ve 5 adet
dilimlenmiş çekirdeği çıkmış hurma ekleyip ısıtın.
·
Isınan karışıma 4 çorba kaşığı gül reçeli ekleyin
ve iyice karıştırın.
·
Karışımı ister süzüp isterseniz direk sürahiye
aktarın ve üzerine yarım litre su ilave edip karıştırın. Güllü vişneli şerbet sofralarda yerini almaya
hazır. Damaklarda iz bırakacak güllü vişneli şerbeti ister sıcak ister soğuk servis
edebilirsiniz.