Zorluk: Orta
Pişirme süresi 25
dakika
Hazırlık süresi 5
dakika
1 paket Emin dana kuşbaşı
Yarım soğan
1 litre sıcak su
500 ml, yarım litre sıcak su
1 Hürrem et bulyon
8 çorba kaşığı Dost yoğurt
3 çorba kaşığı Efsane un
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra Tuz
3 demet maydanoz
1
tatlı kaşığı Destan karabiber
·
Geniş bir
kâseye 8 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 2 diş sarımsak püresi ve 2
çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice çırpın.
·
Düdüklü
tencereyi ocağa alın ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya
başlayınca üzerine 1 paket dana kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Etler renk almaya
başlayınca üzerine yarım bütün soğan ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1
litre su ilave edin ve düdüklünün kapağını kapatıp 2 ayarında 15 dakika
pişirin.
·
Düdüklünün
kapağını açın ve içinden 1 kepçe et suyu alıp yoğurtlu kâseye karıştırarak
ekleyin. 2-3 kepçe aynı işlemi tekrarlayın. Ardından yoğurtlu karışımı düdüklü
tencereye ekleyip karıştırın. Yarım litre sıcak suya 1 tablet et bulyon ekleyip
iyice karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin. En son çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz
ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Bu şekilde çorbayı kaynayana kadar
karıştırarak pişirin.
·
Kaynayan
sımsıcak şifa dolusu düğün çorbasını kâselere doldurun ve üzerine tereyağı ile
pul biber yakın. Yedikçe yemek isteyeceğiniz düğün çorbası servise hazır.
Afiyet olsun.