Düğün Çorbası

6 kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi 25 dakika

Hazırlık süresi 5 dakika

 

 

 

1 paket Emin dana kuşbaşı

Yarım soğan

1 litre sıcak su

500 ml, yarım litre sıcak su

1 Hürrem et bulyon

8 çorba kaşığı Dost yoğurt

3 çorba kaşığı Efsane un

1 adet Bili Bili yumurta sarısı

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu

2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çay kaşığı Destan pul biber

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra Tuz

3 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

 

 

·        Geniş bir kâseye 8 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 2 diş sarımsak püresi ve 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice çırpın.

·        Düdüklü tencereyi ocağa alın ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1 paket dana kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Etler renk almaya başlayınca üzerine yarım bütün soğan ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1 litre su ilave edin ve düdüklünün kapağını kapatıp 2 ayarında 15 dakika pişirin.

·        Düdüklünün kapağını açın ve içinden 1 kepçe et suyu alıp yoğurtlu kâseye karıştırarak ekleyin. 2-3 kepçe aynı işlemi tekrarlayın. Ardından yoğurtlu karışımı düdüklü tencereye ekleyip karıştırın. Yarım litre sıcak suya 1 tablet et bulyon ekleyip iyice karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin. En son çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Bu şekilde çorbayı kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

·        Kaynayan sımsıcak şifa dolusu düğün çorbasını kâselere doldurun ve üzerine tereyağı ile pul biber yakın. Yedikçe yemek isteyeceğiniz düğün çorbası servise hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)