Zorluk: Orta
Pişirme süresi 45
dakika
Hazırlık süresi 10
dakika
1 paket Emin dana kaşarlı köfte, 20 tane
5 adet uzun patlıcan
6-7 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tutam Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan toz tatlı biber
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
9 salkım domates ya da 3 normal domates
5 tane şeker domates
2 tane uzun yeşil biber
·
Patlıcanları 4 dilim olacak şekilde uzunlamasına
dilimleyin. Patlıcanları çok ince kesmemeye özen gösterin.
·
1 çay kaşığı tuz ve 6-7 çorba kaşığı ayçiçek
yağı ile patlıcanları önlü arkalı ovun.
·
Fırını 250 derece ızgara modunda fanlı ayarlayın
ve fırın tepsisine dizili patlıcanları 15-20 dakika arada çevirerek kızartın.
Dilerseniz bu işlemi tavda da yapabilirsiniz.
·
Sosu
için; bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 diş ince ince doğranmış
sarımsağı kavurun. Kavrulan sarımsakların üzerine 1 çorba kaşığı domates
salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 9 salkım domates ya da 3 adet iri
domatesi rendeleyin ve kavrulan salçaya ekleyin. Sos tavasına 2 çay kaşığı
tuz,1 tutam karabiber, 1’er çay kaşığı kekik ve toz tatlı kırmızı biber
ekleyin. Sosu 2 daika daha kavurup kenara ayarın.
·
Fırında kızarmış patlıcanları tezgâha alın. 1
adet patlıcana 1 adet kaşarlı köfteden sarın. Üzerine küçük bir parça yeşil
biber ve 1 dilim şeker domates ekleyip kürdan ile tutturun. Diğer patlıcanlara
da aynı işlemi yaparak köfteleri bitirin.
·
Fırın tepsisine sosu yayın ve hazırlanan
kürdanlı köfteleri fırına vermek için fırın tepsisine dizin.
·
220 derece alt üst ayarında 30 ile 35 dakika
arasında pişirin.
·
Dilerseniz köfteleri 1 kaşık süzme yoğurt veya 1
adet lavaş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.