Kabune Pilavı

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi 30 dakika

Hazırlık süresi 10 dakika

 

 

 

2 su bardağı Efsane pirinç 

2 su bardağı et suyu

1 su bardağı sıcak su

1 tablet Hürrem et bulyon

1 paket Emin dana sote et

1 su bardağı Saban nohut (haşlanmış) 

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

Yarım soğan

 

·        1 çorba kaşığı tereyağını düdüklüde eritin ve üzerine 1 paket dana sote et ekleyip 5 dakika kavurun. Kavrulan etlerin üzerine 2 su bardağı su ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatın ve 2 ayarında 15 dakika pişirin.

·        Düdüklüde haşlanan etleri ve suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.

·        Soğanları piyazlık doğrayın ve 1 tutam tuz ile ovun.

·        Pilav tenceresinin alt tabanına sırası ile soğanları, 1 su bardağı haşlanmış nohudu, düdüklüde haşlanmış sote etleri ve yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyin.

·        1 su bardağı sıcak su içine 1 tablet et bulyon ekleyip iyice karıştırın. İçine 1 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.

·        Pirinçlerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını, kalan et suyunu ve hazırlanan bulyonlu et suyunu ekleyin.

·        Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı bir peçete yardımı ile demlemeye bırakın.

·        Geniş bir sunum tabağını kullanarak tencereyi ters çevirin ve muazzam sunumu ile kabule pilavını servis hazır. Dilerseniz turşu ve ayran ile geleneksel bir sofra ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)