Zorluk: Orta
Pişirme süresi 30
dakika
Hazırlık süresi 10
dakika
2 su bardağı Efsane pirinç
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
1 tablet Hürrem et bulyon
1 paket Emin dana sote et
1 su bardağı Saban nohut (haşlanmış)
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım soğan
·
1 çorba kaşığı tereyağını düdüklüde eritin ve
üzerine 1 paket dana sote et ekleyip 5 dakika kavurun. Kavrulan etlerin üzerine
2 su bardağı su ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatın ve 2 ayarında 15 dakika
pişirin.
·
Düdüklüde haşlanan etleri ve suyunu daha sonra
kullanmak üzere ayırın.
·
Soğanları piyazlık doğrayın ve 1 tutam tuz ile
ovun.
·
Pilav tenceresinin alt tabanına sırası ile
soğanları, 1 su bardağı haşlanmış nohudu, düdüklüde haşlanmış sote etleri ve
yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyin.
·
1 su bardağı sıcak su içine 1 tablet et bulyon
ekleyip iyice karıştırın. İçine 1 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı karabiber
ekleyin.
·
Pirinçlerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını,
kalan et suyunu ve hazırlanan bulyonlu et suyunu ekleyin.
·
Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kadar
suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı bir peçete yardımı ile demlemeye bırakın.
·
Geniş bir sunum tabağını kullanarak tencereyi
ters çevirin ve muazzam sunumu ile kabule pilavını servis hazır. Dilerseniz
turşu ve ayran ile geleneksel bir sofra ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.