Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Yarım paket Emin
kıyma
1 su bardağı Saban
köftelik bulgur
Yarım su bardağı
Yazgan irmik
2 çorba kaşığı
Efsane un
1 adet Bili Bili
yumurta
1 tatlı kaşığı
Yurdum domates salçası
1 tatlı kaşığı
Rafine Sofra tuz
Yarım tatlı kaşığı
Destan karabiber
Yarım tatlı kaşığı
Destan kimyon
1 adet Bili Bili
yumurta
Haşlamak için;
2 litre su
1 çorba kaşığı
Rafine Sofra tuz
Sosu için;
2 çorba kaşığı
Sırım zeytinyağı
1 çorba kaşığı
Yurdum domates salçası
1 çay kaşığı Destan
kekik
2 su bardağı
haşlama suyu
Üzeri için;
3 çorba kaşığı Dost
süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı
Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Destan
kırmızı toz biber
·
Küçük bir kâseye 1
su bardağı köftelik bulguru ekleyin. Üzerini geçecek kadar yaklaşık 1,5 su
bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini kapatıp 15 dakika demlendirin.
·
Geniş bir kâseye
yarım paket kıyma, yarım su bardağı irmik, demlenmiş bulgur,2 çorba kaşığı un,1
adet yumurta,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı
kaşığı karabiber ve yarım tatlı kaşığı kimyon ekleyin. Karışımı iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın ve parmak
boyutunda uzunlamasına şekil verin. Harcın uç kısımlarını sivri tutmaya özen
gösterin.
·
Tencereyi ocağa
alın. 2 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edin. Kaynamaya başlayan suya
hazırlanan köfteleri ekleyin. Köfteler 5 dakika içinde haşlanmış olacaklar.
·
Geniş bir tavayı
ocağa alın ve içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı
domates salçası ekleyip kavurun. 2 su bardağı haşlama suyu ve 1 çay kaşığı
kekik ekleyin. Tavaya haşlanmış Sömelek köftelerini ekleyip 5 dakika
karıştırarak sosu çektirin.
·
3 çorba kaşığı
süzme yoğurdu, 1 diş sarımsak püresini ve 1 tutam tuzu çırpın. Servis tabağına
köfteleri ve sosu ekleyin. Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. En son 1 çorba
kaşığı tereyağı yakılmış toz biberi gezdirin.
·
Lezzetine müptela
olacağınız sömelek köfte hazır. Afiyet olsun.