Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15
dakika
Pişirme süresi: 30
dakika
100 gr Emin dana kıyma
4 su bardağı Dost yoğurt
1 çay bardağı Efsane pirinç
1 çay bardağı Saban ince bulgur
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
1.8 litre su
2 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Efsane un
1 çorba kaşığı Yurdum domatesi salçası
3 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Destan nane
1 tatlı kaşığı Destan nane
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan pul biber
·
Tencereyi
ocağa alın ve içerisine 1,8 litre yaklaşık 9 su bardağı suyu ekleyin. Isınan
suya 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı pirinç ekleyin. Arada karıştırarak 10
dakika usul usul pişirin.
·
4 su
bardağı yoğurdu bir kâseye alın ve üzerine 1 adet yumurta ekleyerek karıştırın.
Taneli yoğurt parçalarının kâsede kalmadığına emin olun. Pirinçli sudan 4-5
kepçe kadar ekleyerek ılıştırın. Bu çorbanın kesilmesini engelleyecektir.
Yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve karıştırın.
·
1 çay
bardağı ince bulguru cam bir kâseye alın, üzerini kapatacak kadar kaynar su
ekleyin. Üzerine bir kapak kapatın ve bulgurun suyu çekmesi için kenara alın.
·
Geniş bir
kâseye 100 gram kıymayı, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 tatlı kaşığı kekiği, 1
çorba kaşığı domates salçasını, 1 çorba kaşığı unu, 1 tatlı kaşığı karabiberi,
1 çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı pul biberi ve en son şişen bulgurları
ekleyin. Karışımı 1 – 1,5 dakika yoğurun ve bilyeden daha küçük parçalar
kopartıp bezeler yuvarlayın. Köfteleri kaynayan pirinçli karışıma ekleyin 10
dakika kısık ateşte usul usul pişirin. Ateş çok harlı olursa köfteler
dağılabilir.
·
2.5 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alın
eritin. İçerisine 1 dolu çorba kaşığı kuru naneyi ekleyin. Kısık ateşte 1
dakika pişirin. Naneli tereyağını ve 1 tatlı kaşığı pul biberi çorbanın üzerine
ekleyince çorbanız emrinize amade.