Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
1/3 paket Dost kaşar
4 adet patlıcan
Yarım çay bardağı Sırım zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1,5 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
Yarım çorba kaşığı Destan kekik
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 su bardağı Saban yeşil mercimek
2 çorba kaşağı Pervin tereyağı
2,5 su bardağı Dost süt
2 çorba kaşığı Efsane un
1 su bardağı su
Kızartmak için;
1 su bardağı Sole ayçiçek yağı
·
Tencereyi ocağa
alın. 1 litre suyu ve 1 su bardağı yeşil mercimeği tencereye ekleyin.
Mercimekleri 15 dakika haşlayın. Yumuşamış mercimekleri süzün.
·
4 adet patlıcanı
alacalı olarak soyun ve verev parmak kalınlığında kesin. Patlıcanları tuzlu
suda yarım saat bekletin ve bir bez üzerinde kurutun. Kurumuş patlıcanları 1 su
bardağı ayçiçek yağında arkalı önlü kızartın.
·
Tavayı ocağa alın.
Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. 1 adet soğanı küp
küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Soğanları hafif pembeleşinceye kadar
kavurun.2 diş yemeklik doğranmış sarımsak ve 3 adet yemeklik doğranmış yeşil
biberi tavaya ekleyip, 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavaya sırası ile
haşlanmış mercimekleri, 1,5 çorba kaşığı domates salçasını, yarım çorba kaşığı
kekiği, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberini ekleyin. İç harcı
kavurarak karıştırın ve 1 su bardağı suyu ekleyip ocağın altını kapatın.
·
Orta boy bir sos
tavasını ocağa alın. 2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin ve 2 çorba kaşığı
unu kavurun. Kavrulmuş unun üzerine 2,5 su bardağı süt ekleyerek iyice
karıştırın. Un kümelerinin kalmamasına özen gösterin. Süt ocakta 3 dakika
içerisinde yoğunlaşmaya başlayacak.
·
Orta boy bir
borcama patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine mercimekli harçtan ekleyin ve
yayın. En son hazırlanan beşamel sosunu harcın üzerine yayın. Mercimek
musakkanın üzerine rendelenmiş 1 avuç kaşar peynirini yayın.
·
Fırını 200 derece
ayarlayın ve ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Uzayan peyniri ile özdeşmiş
mercimekli musakka emrinize amade. Afiyet olsun.