Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
5 adet Connex yufka
4 adet Bili Bili yumurta beyazı
2 su bardak Dost süt
200 ml Sırım zeytinyağı (1 su bardağından
az)
4 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
1 şişe maden suyu
1 Çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 paket Emin kıyma
3 adet soğan
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan çörekotu
1 çay kaşığı Destan susam
·
3 adet orta boy
soğanı küp küp doğrayın. Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını
tavada kızdırın. Isınan zeytinyağına 1 paket kıymayı ekleyin ve karıştırarak
kavurmaya başlayın. Kıyma 2-3 dakika kavrulduktan sonra küp küp doğranmış
soğanları kıymalı tavaya ekleyin. Harcı yaklaşık 10 dakika kavurun. Kıymayı çok
kavurmamaya, soğanların diri kalmamasına dikkat edin. Harcın içine 1 çay kaşığı
tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip, karıştırın. Harcı kenara alın ve
soğutun.
·
Geniş bir kâseye 4
adet yumurta beyazı, 2 su bardağı süt ve 1 su bardağından az yani 200 ml
zeytinyağını karıştırın. Bu karışım yufkaların arasına girerek yumuşak bir
börek olmasını sağlayacak.
·
Ayrı bir kâseye 4
adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı şeker ve 1 şişe maden suyunu ekleyip, karıştırın.
Bu karışım ise çıtır çıtır milföy gibi bir börek olmasını sağlayacak.
·
Tepsinin tabanını
sağlayın. 1 adet yufkayı tepsiye açın ve kenarlardan kısaltarak çıkan parçaları
tepsideki yufkanın üzerine ekleyin. Yufkaların üzerine yumurta beyazlı harçtan
sürün ve yine aynı şekilde yufka ekleyip, harçtan sürün. 3. yufkayı aynı şekilde
yerleştirin. Ama bu sefer soğutulan harcı yufkanın üzerine yayın. Kenarlardan
sarkan parçaları tepsinin ortasına doğru katlayın. Üzerine yumurta beyazlı
harçtan ekleyin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi gerçekleştirin. En sonuncu
yufkaya harç sürmeyin. Yufkayı eşit ölçülerde kesin ve üzerine yumurta sarılı
diğer harçtan sürün. Böreğe 1 çay kaşığı çörekotu ile 1 çay kaşığı susam
serpin. 200 derece alt üst fansız fırında 30 -35 dakika üzeri ve altı güzel
renk alana kadar pişirin. Aralarda yumurta sarılı harçtan ekleyerek renk
almasını ve daha kıtır üst olmasını sağlayabilirsiniz. Çıtır çıtır üstü ve
yumuşacık içi ile kıymalı tepsi böreğiniz hazır afiyet olsun.