Zorluk: Kolay
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
6 dilim Ekmecik tost ekmeği
Yarım su bardağı Serel tahin
¾ su bardağı Saban fasulyenin sıcak haşlama
suyu
1,5 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 tatlı kaşığı Fıçı limon suyu
1 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi
yarım tatlı kaşığı Destan kimyon
2 diş rende sarımsak
1 tepeleme çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1,5 su bardağı haşlanmış Saban kuru fasulye
1,5 su bardağı ezilmiş Saban kuru
fasulye
2,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 tutam Destan pul biber
Çeyrek bağ maydanoz
·
3 su
bardağı kuru fasulyeyi 1 gece soğuk suda bekletin. Beklemiş fasulyeleri yıkayın
ve 1 tutam tuz eklenmiş suda haşlayın.
·
Genişçe bir
tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip altını açın.
·
6 dilim
tost ekmeğini küp küp doğrayın ve eriyen tereyağının içine ekleyin.
·
Bir kâsede
1 su bardağı tahini, ¾ su bardağı fasulyenin sıcak haşlama suyunu, 2,5 çorba
kaşığı yoğurdu, 1 tatlı kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 tepeleme
çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kimyonu ve 4 diş rendelenmiş sarımsağı
karıştırın. Kâseye haşlanmış fasulyelerin yarısını ezerek ekleyin.
·
Bu
karışımın üzerine kalan haşlanmış fasulyeleri ekleyin ve sos ile iyice
karıştırın.
·
Servis
edeceğiniz tabağın altına yağda çevirdiğiniz tost ekmeklerini dizin. Üzerine
soslu fasulyeleri ekleyin.
·
1 çorba
kaşığı tereyağını iyice kızdırıp kaşıkla havalandırarak köpürtün. İçine 1 tutam
pul biber ilave edin.
·
Son olarak
maydanoz yapraklarını ve kızdırdığınız yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek
servis edince tadına doyum olmayacak vardabit paçası emrinize amade.