Vardabit

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay 

Hazırlık süresi: 15 dakika      

Pişirme süresi: 30 dakika      

            

            

6 dilim Ekmecik tost ekmeği
Yarım su bardağı Serel tahin
¾ su bardağı Saban fasulyenin sıcak haşlama suyu
1,5 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 tatlı kaşığı Fıçı limon suyu
1 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi
yarım tatlı kaşığı Destan kimyon
2 diş rende sarımsak
1 tepeleme çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1,5 su bardağı haşlanmış Saban kuru fasulye

1,5 su bardağı ezilmiş Saban kuru fasulye
2,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 tutam Destan pul biber
Çeyrek bağ maydanoz

 

 

·        3 su bardağı kuru fasulyeyi 1 gece soğuk suda bekletin. Beklemiş fasulyeleri yıkayın ve 1 tutam tuz eklenmiş suda haşlayın.

·        Genişçe bir tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip altını açın.

·        6 dilim tost ekmeğini küp küp doğrayın ve eriyen tereyağının içine ekleyin.

·        Bir kâsede 1 su bardağı tahini, ¾ su bardağı fasulyenin sıcak haşlama suyunu, 2,5 çorba kaşığı yoğurdu, 1 tatlı kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 tepeleme çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kimyonu ve 4 diş rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Kâseye haşlanmış fasulyelerin yarısını ezerek ekleyin.

·        Bu karışımın üzerine kalan haşlanmış fasulyeleri ekleyin ve sos ile iyice karıştırın.

·        Servis edeceğiniz tabağın altına yağda çevirdiğiniz tost ekmeklerini dizin. Üzerine soslu fasulyeleri ekleyin.

·        1 çorba kaşığı tereyağını iyice kızdırıp kaşıkla havalandırarak köpürtün. İçine 1 tutam pul biber ilave edin.

·        Son olarak maydanoz yapraklarını ve kızdırdığınız yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis edince tadına doyum olmayacak vardabit paçası emrinize amade.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)