Sebze Kremalı Kadayıf Şinitzel

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta      

Hazırlık süresi: 20 dakika   

Pişirme süresi: 20 dakika   

        

 

500 gr kuru kadayıf

1 paket Tazem tavuk göğsü

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

3 adet Bili Bili yumurta

1 su bardağı Efsane un

4 limon dilimi

4 parça baharatlı Emin tereyağı

 

Sebzeli sosu için;

5 adet mantar

1 su bardağı Mutfağım bezelye

1 su bardağı Mutfağım mısır

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 paket Dost krema

 

Kızartma için;

3 su bardağı Sole ayçiçek yağı

 

 

·        500 gr kuru kadayıfı ufalayarak orta boy bir tabağa aktarın. Eğer taze kadayıf kullanıyorsanız, kadayıfları 200 derece fırında 10 dakika kontrollü olarak kavurabilirsiniz. Ayrı bir tabağa 3 adet yumurta kırın ve çırpın. Son tabağa ise 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip karıştırın.

·        1 adet tavuk göğsünü kalın kısmından, yanlardan ikiye bölün ve iki streçfilm arasında döverek inceltin. Diğer göğüsler içinde aynı işlemi gerçekleştirin.

·        Göğüsleri önce baharatlı una, devamında yumurtalara ve son olarak kuru kadayıflara batırın. Kadayıfların tavuğu sardığından emin olun.

·        3 su bardağı ayçiçek yağını tencereye ekleyin ve kızdırın. Tencereye kadayıflı şinitzelleri koyun. Orta ateşte ön yüzünü 7, diğer yüzünü de yine aynı şekilde 7 dakika altın rengi olana kadar pişirin.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)