Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
500 gr kuru kadayıf
1 paket Tazem tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
3 adet Bili Bili yumurta
1 su bardağı Efsane un
4 limon dilimi
4 parça baharatlı Emin tereyağı
Sebzeli sosu için;
5 adet mantar
1 su bardağı Mutfağım bezelye
1 su bardağı Mutfağım mısır
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 paket Dost krema
Kızartma için;
3 su bardağı Sole ayçiçek yağı
·
500 gr kuru
kadayıfı ufalayarak orta boy bir tabağa aktarın. Eğer taze kadayıf
kullanıyorsanız, kadayıfları 200 derece fırında 10 dakika kontrollü olarak
kavurabilirsiniz. Ayrı bir tabağa 3 adet yumurta kırın ve çırpın. Son tabağa
ise 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1
tatlı kaşığı karabiber ekleyip karıştırın.
·
1 adet
tavuk göğsünü kalın kısmından, yanlardan ikiye bölün ve iki streçfilm arasında
döverek inceltin. Diğer göğüsler içinde aynı işlemi gerçekleştirin.
·
Göğüsleri
önce baharatlı una, devamında yumurtalara ve son olarak kuru kadayıflara
batırın. Kadayıfların tavuğu sardığından emin olun.
·
3 su bardağı
ayçiçek yağını tencereye ekleyin ve kızdırın. Tencereye kadayıflı şinitzelleri
koyun. Orta ateşte ön yüzünü 7, diğer yüzünü de yine aynı şekilde 7 dakika
altın rengi olana kadar pişirin.