Pastırmalı Ispanaklı Rulo Börek

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta      

Hazırlık süresi: 20 dakika   

Pişirme süresi: 50 dakika            

        

 

2 adet orta boy soğan

3 parça Connex yufka

1 kg ıspanak

6 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

3 dilim Emin pastırma

100 gr Binvezir inek peyniri

3 adet Bili Bili yumurta

1 su bardağı Dost yoğurt

Yarım su bardağı Sırım zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan pul biber

1 tutam Destan susam

1 tutam Destan çörekotu

 

·        Orta boy 2 soğanı küp küp doğrayıp geniş bir tavada 6 çorba kaşığı zeytinyağında kavurmaya başlayın.

·        Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca 1 kg ıspanağın saplarını ince ince kesip ekleyip kavurmaya devam edin.

·        Ispanağın yaprak kısımlarını kabaca doğrayıp tavaya ekleyin. Ispanakların rengi parlamaya başladığı zaman 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tepeleme çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip tatlandırın. Sonrasında altını kapatıp harcı soğumaya bırakın.

·        Fırını alt üst ve fansız olarak 190 dereceye ısıtın.

·        Böreğin sosu için, bir kâseye 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı zeytinyağı, 3 adet yumurta ekleyip pürüzsüzleşene kadar iyice çırpın.

·        2 adet yufkayı tezgâha üst üste açın ve hazırladığınız sosun üçte birini kaşık yardımıyla yufkaya gezdirerek sürün.

·        Soğuyan ıspanaklı harcı da yufkanın üzerine eşit miktarda gezdirin. 100 gr inek peynirini ufalayarak parçalar halinde ıspanaklı harcın üzerine gezdirin. 3 dilim pastırmayı ufak parçalar halinde doğrayın ve yine eşit miktarda dağıtarak yayın.

·        1 parça yufkayı da harç üzerine yerleştirin ve börek sosunu gezdirerek yayın. Sostan üzerine sürmek için birazcık ayırın.

·        Yufkaları önünüzden ileriye doğru dev bir rulo gibi sarın ve tepsi boyutuna göre ikiye veya üçe kesin.

·        Yağladığınız fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerine ve yanlarına börek sosundan sürün. Susam ve çörek otu serpin.

·        Alttan ikinci rafa koyup 40-45 dakika cızır cızır olup renk alana kadar pişirin.

·        Çıkınca, en az yarım saat dinlendirin.

·        Evlere şenlik ıspanaklı pastırmalı dev rulo börek çayların yanına hazır ve nazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)