Zorluk: Orta
Pişirme süresi: 15 dakika
Hazırlık süresi: 15 dakika
4 adet yapraklı enginar
1 su bardağı Efsane yasemin kokulu pirinç
1,5 çay bardağı Sırım zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tepeleme çay kaşığı Destan karabiber
1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu
3 su bardağı sıcak su
·
4 adet yapraklı enginarın yanlarda yaprakları
kalacak şekilde açarak bir çanak oluşturun. Dilerseniz bu şekilde satın da
alabilirsiniz. Enginarları düdüklü tencereye yerleştirin.
·
Ayrı bir kapta 1 su bardağı yıkanmış yasemin
kokulu pirinç,1 çay bardağı zeytinyağı, yarım demet dereotu, yarım demet
maydanoz, 1 orta boy ince ince kesilmiş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı
kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı yenibahar ekleyip iyice
karıştırın. Karışımı enginarların içine havalı bir şekilde bastırmadan
yerleştirin. Pirinçlerin enginarların yapraklarına da dolmasına özen gösterin.
·
Enginarların üzerine 2 çorba kaşığı limon suyu
ve 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Dilerseniz bu aşamada 3 su bardağı sıcak
su yerine 3 su bardağı portakal suyu ile de yapabilirsiniz.
·
Düdüklünün kapağını kapatın ve 1 ayarında yeşil çember
çıkana kadar orta ateşte pişirin. Yeşil çember çıkınca ocağın altını kısın ve 8
dakika kısık ateşte pişirin.
·
Tencereden çıkarttığınız enginarların sunum
tabağına alın ve üzerine tencerenin altında kalan lezzetli sudan ekleyin. Dilerseniz
dereotu ile servis edebilirsiniz. Sağlık deposu enginar dolması emrinize amade.