Porsiyon: 2 adet
Zorluk: Orta
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 7-8 dakika
2 paket B’grill Tavuk Döner
2 adet salatalık turşusu
10 adet acı biber turşusu
2 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı domates rendesi
5 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
8-9 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet yufka ekmeği
1 çay kaşığı tuz
• 2 çorba kaşığı biber salçasını ve 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağını bir kapta karıştırın.
• 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını geniş tavaya ekleyin.
• Yağın üzerine 2 paket B’grill tavuk döneri ekleyip ısıtın.
• 1 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın.
• Soğanların içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyip elinizle ovarak soğanları yumuşatın.
• 8-9 dal maydanozu kabaca doğrayın.
• Soğanların içerisine 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve maydanozları ekleyin, karıştırın.
• 4 çorba kaşığı domates rendesini veya püresini ocakta ısıtın.
• 2 adet kornişon turşuyu uzunlamasına dilimleyin.
• 2 adet lavaşı birini enlemesine birini boylamasına üst üste koyun.
• Salçalı karışımın yarısını lavaşın üzerine sürün.
• Tavuk dönerin yarısını uzunlamasına lavaşın üzerine koyun.
• Dönerin üzerine domates püresinin yarısını, sumaklı soğanın yarısını, 4-5 dilim kornişon turşuyu ve 4-5 adet acı biber turşusunu ekleyin.
• Lavaşı önce kenarlardan içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın.
• 2. Dürüm içinde bu işlemleri tekrarlayın. Dilerseniz dürümleri tavada kızartabilirsiniz.
• Sulu sulu Antakya döner dürümünüz hazır.
Afiyet olsun!