Zorluk:
Kolay
Pişirme süresi: 15 dakika
Hazırlık süresi: 20 dakika
4 adet Lezzethane milföy
8 çay kaşığı Balkaşık bal
2 adet muz
1 paket Daphne pasta kreması
1,5 su bardağı Dost doğal süt
1 çorba kaşığı Destan tarçın
2 çorba kaşığı Şafak pudra
şeker
1 avuç Simbat Antep fıstığı
?
Bir fırın tepsisinin
üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıt üzerine 12 parça halinde yaklaşık 1 çay
kaşığı büyüklüğünde bal sıkın. 12 adet bal üzerine 12 dilime kesilmiş muzları
ekleyin. 1 adet milföy alın ve 8 kare parçaya bölün. Aynı şekilde bir tepsi daha
hazırlayın ve diğer milföyleri de ballı muzlu tepsilerin üzerlerine kapatın. Bu
aşamada milföyleri hafif köşelerden bastırabilirsiniz.
?
Milföyleri 180 derece
fanlı üst ızgara ayarında ya da fansız üst ızgara ayarında 15 dakika üzerleri
renk alana kadar pişirin. Güzelce altın rengine dönen milföyleri soğuduktan
sonra yağlı kâğıttan çıkartın.
?
Geniş bir kâseye 1
paket pasta kreması koyun ve üzerine 1,5 su bardağı soğuk doğal süt ekleyin. 3
dakika kadar önce düşük devamında yüksek hızda çırparak kremayı hazırlayın.
Kıvam alan kremaya 1 çorba kaşığı tarçın ilave edip karıştırın.
?
Muzlu milföylerin bir
yüzüne tarçınlı kremadan şişkin bir şekilde sürün. Diğer muzlu milföyü kremanın
üzerine kapak olarak şekilde kapatın. Diğer milföylere de aynı işlemi
gerçekleştirin.
?
Milföylerin üzerlerine
2 çorba kaşığı pudra şekeri serpin ve hepsinin üzerine bir tutam toz Antep
fıstığı ekleyerek sunumu daha farklı bir lezzete getirin
?
Oldukça hafif ve
yemesi kadar yapması da bir o kadar kolay milföylü sandviç pasta sofralarda
yerini almaya hazır. Afiyet olsun.