Zorluk: Kolay
Pişirme süresi: 30 dakika
Hazırlık süresi: 10 dakika
8 adet domates
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1 dal biberiye
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
6 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
2 çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
2 adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber
4 su bardağı sıcak su
1 avuç Dost rende kaşar
Yarım paket Dost krema
·
8 adet domatesi, 2 adet soğanı, 4 diş
sarımsağı,1 dal biberiyeyi gelişi güzel kesip fırın tepsisine yayın. Sebzelerin
üzerine 1 tatlı aşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 4 çorba kaşığı
zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi tepsiye ekleyin. Sebzeleri
iyice harmanlayın ve 200 derece fansız alt üst fırında 20 dakika közleyin.
·
Tencereyi ocağa alın ve 2 çorba kaşığı
zeytinyağı ekleyin. Kızan yağın içine közlenmiş sebzeleri ve 2 adet közlenmiş
kırmızı biberi koyun. Sebzeleri kavurun ve bu aşamada 1 çorba kaşığı domates
salçası ekleyin. Sebzeleri 2 dakika kavurduktan sonra 4 su bardağı sıcak su
ekleyip el blendrında çekin. Sebzelerin yoğunluğuna bağlı sıcak su
ekleyebilirsiniz.
·
Közlenmiş domates çorbasını kâseye alın ve
üzerine bir tutam krema ve rende kaşar ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.