Zorluk: Kolay
Pişirme süresi: 25 dakika
Hazırlık süresi: 10 dakika
1 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 paket Emin tas kebabı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çay kaşığı Destan kekik
Yarım kaşığı Destan karabiber
Yarım çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı Destan pul biber
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
2 su bardağı sıcak su
·
Düdüklü tencereye 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve
1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tencerede yağları iyice kızdırın ve kızan yağ
içine 1 paket tas kebabı olarak kesilmiş etleri ekleyin. Etler güzel renk alana
kadar 10 dakika kavurun.
·
Tencereye 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve 3
diş sarımsak ekleyip karıştırarak kavurun. Tencereye 1 çorba kaşığı domates
salçasını, 2 adet küp küp doğranmış patatesi ve havucu, 1 çay kaşığı kekiği,
yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi, yarım çay kaşığı pul biberi, yarım çay
kaşığı karabiberi, son olarak 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Tencereyi iyice karıştırın
ve lezzetlerin birbirine girmesine yardımcı olun. Tencereye 2 su bardağı sıcak
su ilave edin.
·
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve buharı
çıkmaya başlayınca 20 dakika kısık ateşte pişirin.
·
Lif lif eti ve lezzet dolu sebzeli suyu ile tas
kebabı sofralarda yerini almaya hazır. Afiyet olsun.