Zorluk: Orta
Pişirme süresi: 40 dakika
Hazırlık süresi: 20 dakika
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 paket Emin dana kuşbaşı
8 adet arpacık soğanı
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı Mutfağım bezelye
2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 su bardağı su
4 adet Protex pişirme kâğıdı
·
Geniş bir tavayı ocağa alın. 1 çorba kaşığı
tereyağını tavada kızdırın ve 1 paket dana kuşbaşını tavaya ekleyin. Etleri
renk alana kadar karıştırarak kavurun. Etler suyunu salmaya başlayınca tavanın
kapağını kapatın ve etler suyunu çekene kadar pişirin.
·
2 adet patatesi ve 1 adet havucu orta boy küpler
halinde doğrayın. Sebzelerin arpacık doğanlarından bir tık küçük olması
gerekli. 8 adet arpacık soğanını tavaya ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
Patatesleri ve havuçları tavaya ekleyin ve güzelce renk alana kadar yaklaşık 5
dakika kavurmaya devam edin.
·
Tavaya 2 çorba kaşığı domates salçasını, 1 çay
kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı pul biberi ve 1 çay
kaşığı tuzu ilave edin. 1 su bardağı bezelyeyi tavaya ilave edin. Tavadaki
malzemeleri iyice karıştırarak kavurun. Tavaya 1 su bardağı sıcak su ilave edin
ve 10 dakika orta ateşte sosunun hafif çekmesini sağlayın.
·
4 adet pişirme kağıdının ortalarına 3’er kaşık etten
paylaştırın. Yağlı kâğıdı zarf gibi katlayın ve hava almayacak şekilde fırın
tepsisine yerleştirin.
·
Önceden ısıtılmış 200 derece fansız alt üst fırında
20 dakika pişirin.
·
Kâğıt kebabını nefis bir bulgur pilavı ve ona
eşlik eden yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.