Kağıt Kebabı

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi: 40 dakika

Hazırlık süresi: 20 dakika

 

 

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 paket Emin dana kuşbaşı

8 adet arpacık soğanı

1 adet havuç

2 adet patates

1 su bardağı Mutfağım bezelye

2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan kekik

1 çay kaşığı Destan pul biber

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 su bardağı su

4 adet Protex pişirme kâğıdı

 

·        Geniş bir tavayı ocağa alın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın ve 1 paket dana kuşbaşını tavaya ekleyin. Etleri renk alana kadar karıştırarak kavurun. Etler suyunu salmaya başlayınca tavanın kapağını kapatın ve etler suyunu çekene kadar pişirin.

·        2 adet patatesi ve 1 adet havucu orta boy küpler halinde doğrayın. Sebzelerin arpacık doğanlarından bir tık küçük olması gerekli. 8 adet arpacık soğanını tavaya ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun. Patatesleri ve havuçları tavaya ekleyin ve güzelce renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kavurmaya devam edin.

·        Tavaya 2 çorba kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı pul biberi ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. 1 su bardağı bezelyeyi tavaya ilave edin. Tavadaki malzemeleri iyice karıştırarak kavurun. Tavaya 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve 10 dakika orta ateşte sosunun hafif çekmesini sağlayın.

·        4 adet pişirme kağıdının ortalarına 3’er kaşık etten paylaştırın. Yağlı kâğıdı zarf gibi katlayın ve hava almayacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

·        Önceden ısıtılmış 200 derece fansız alt üst fırında 20 dakika pişirin.

·        Kâğıt kebabını nefis bir bulgur pilavı ve ona eşlik eden yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)