Zorluk:
Orta
Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Hamur için;
4 su bardağı Efsane un
¾ su bardağı Sole ayçiçek yağı
1,5 su bardağı Dost yoğurt
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
2 paket Destan kabartma tozu
1 çay kaşığı Şafak toz şeker
İç Harcı için;
1 su bardağı Binvezir taze eritme peyniri
1 su bardağı Binvezir tam yağlı inek
peyniri
Yarım su bardağı Binvezir taze kaşar
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
3 dal taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Üzeri için;
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı Efsane instant maya
1 çorba kaşığı Destan çörekotu
·
Fırını fanlı alt
üst ayarında 200 dereye ayarlayın.
·
Hamuru için geniş
bir kaba 4 su bardağı un, ¾ su bardağı ayçiçek yağı, 1,5 su bardağı yoğurt, 1
çay kaşığı tuz, 2 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyin.
Karışımı 4-5 dakika boyunca pürüzsüz bir hal alana kadar yoğurun ve üzerine
nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
·
İç harcı için oda sıcaklığındaki
1 çorba kaşığı tereyağını bir kâseye alın, üzerine ufak ufak doğranmış yarım su
bardağı taze kaşar, 1 su bardağı kadar taze eritme peyniri ve tam yağlı inek
peynirini ekleyin. 3 dal taze soğan, çeyrek demet maydanoz ve dereotunu ince
ince kıyıp peynirlerin üzerine ekleyin. Güzelce karıştırıp homojen hale
getirin.
·
Dinlenmiş hamuru
iki parçaya ayırın. Merdane yardı ile hamuru ince bir şekilde açın. Geniş bir
çorba kâsesi ile hamurdan daireler çıkartın ve hazırlanan harçtan hamura birer
çorba kaşığı ekleyin. Dairelerin
uçlarını kapatarak sıkıca birleştirin. Üzerine sürmek için 1 adet yumurta
sarısına 1 çay kaşığı instant maya ve 2 çorba kaşığı su ekleyip karıştırın.
Fırça yardımıyla çöreklerin üzerine sürün. Bir jilet veya keskin bir bıçak
yardımıyla çizikler atın. 1 çorba kaşığı çörekotunu çöreklerin üzerine
gezdirin.
·
Çörekleri fırının
orta rafına yerleştirin ve 15 dakika kadar pişirin.
Sımsıcak 3 peynirli çörekler çayın yanında
yerlerini almaya hazır. Afiyet olsun.