Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 5 dakika
Poşe yumurta için;
1 dilim Ekmecik tam tahıllı ekmek
2 adet Bili Bili yumurta
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
Avokado sos için;
Yarım avokado
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Fıçı limon sosu
1 tutam Destan karabiber
10 dal maydanoz
2 dal taze soğan
Köz Biberli Dip Sos;
2 adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Fıçı limon sosu
1 dal taze kekik
1 fiske Rafine Sofra tuz
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
Üzeri için;
50 gr Dost süzme Peynir
1 avuç Simbat ceviz içi
2 dal taze kekik
1 adet mini turp
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
·
Poşe yumurta için 6
su bardağı suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın. İçerisine 1 tatlı kaşığı
tuzu ve 2 çorba kaşığı sirkeyi ekleyip karıştırın.
·
Su fokur fokur
kaynamamalı o yüzden orta ateşte ilerleyin. Suyun içerisinde çırpma teliyle bir
girdap oluşturun. Bir kâseye kırılan yumurtayı girdabın ortasına bırakın.
·
Tel bir süzgeç
yardımıyla yumurtanın beyazını sarısının üzerine toplayın ve 3 dakika pişirin. Kevgir
yardımıyla yumurtayı çıkarın ve fazla suyundan arındırın. Aynı işlemi diğer
yumurta için de tekrarlayın.
·
Avokadolu sos için
yarım avokadoyu bir kâseye alın. Üzerine 10 dal ince ince kıyılmış maydanoz ve
2 dal yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı limon sosu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı
zeytinyağı, 1 tutam karabiber ekleyin. Çatal yardımıyla ezerek püre haline
getirin.
·
Köz biberli dip sos
için bir mutfak robotuna 2 adet közlenmiş kırmızı biber, 1 diş sarımsak, 1
çorba kaşığı limon sosu, 1 dal taze kekik, 1 fiske tuz, 2 çorba kaşığı
zeytinyağı ve 4-5 dal maydanoz ekleyin. Robotu 30 saniye çalıştırın ve sosu bir
kâseye aktarın.
·
Ekmeği tost
makinasında veya tavada kızartın. Tabağın zeminine Köz biberli dip sosu yayın
ve üzerine kızarmış ekmeği yerleştirin.
·
Ekmeğin üzerine
avokadolu sosu sürün. Poşe yumurtaları ekleyin.
·
50 gr küp doğranmış
süzme peyniri, ince doğranmış mini turpu, 1 avuç irice doğranmış cevizi ve 2
dal taze kekiği üzerine yerleştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirerek
servis edin.
·
Çok sağlıklı ve
besleyici Avokadolu Açık Sandviç servise hazır. Afiyet Olsun.