Zorluk: Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
5 adet yeşil kabak
1 adet soğan
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
2,5 çorba kaşığı Efsane un
2.5 su bardağı Dost süt
2.5 su bardağı su
1 çay kaşığı Rafine Sofra Tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
Yarım paket Dost krema
3-4 dal taze fesleğen
1 avuç Simbat kaju
1 adet Hürrem tavuk bulyon
·
Orta boy bir tencereyi ocağa koyun ve ocağın
altını açın. Tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı kızmaya
başlayınca tencereye 1 adet ince ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanı
pembeleşinceye kadar kavurun.
·
5 adet kabağı küp küp doğrayın ve tencereye
ekleyin. Soğanlar ile birlikte 2-3 dakika daha kavurun.
·
Tencereye 2,5 çorba kaşığı un ekleyin ve unun kokusu
çıkıp hafif renk değiştirene kadar 2 dakika kabaklar ile kavurun.
·
Bir sürahide 2,5 su bardağı sıcak suya 1 adet
tavuk bulyon ekleyin ve bulyon eriyene kadar karıştırın. Tencereye bu karışımı
ekleyin ve üzerine 2,5 su bardağı süt ekleyip iyice karıştırın. Yaklaşık 20
dakika kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. yumuşamış kabakları el
blendırı ile pürüzsüz olana kadar çekin. Ocağın altını kapatın ve çorba oda
ısısına gelene kadar bekletin.
Oda ısısına gelmiş kabak çorbasını kaselere doldurun ve
üzerine 1’er çorba kaşığı krema gezdirin. Her bir kâseye bir tutam kaju
ekleyerek sunumu ve lezzeti iki katına çıkartın. İçtikçe içirecek lezzet deposu,
sağlıklı sütlü kremalı kabak çorbası hazır. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk
tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.