Porsiyon: 2 adet
Zorluk: Kolay
Hazırlık: 10 Dakika
Pişirme: 5 dakika
2 adet Mutfağım burger köftesi
1 adet hamburger ekmeği
1 adet kornişon turşu
Yarım kuru soğan
Yarım adet domates
1 yaprak kıvırcık
2 dilim burger peyniri
Sosu; 2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ketçap
3 çorba kaşığı turşu suyu
1 adet kornişon turşu
1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 adet kornişon turşuyu minik küpler halinde doğrayın.
• 2 çorba kaşığı mayonezi, 1 çorba kaşığı ketçabı, 3 çorba kaşığı turşu suyunu, 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biberi ve kornişon turşuları bir kapta karıştırın.
• Tavayı ocakta ısıtın. 2 adet Mutfağım burger köftesini kızgın tavada pişirin.
• Pişen burger köftelerinin üzerine birer dilim burger peynirini koyun.
• 1 adet hamburger ekmeğini ortadan ikiye ayırın. Köftelerin piştiği tavada kızartın.
• 1 adet kornişon turşuyu uzunlamasına dilimleyin.
• Yarım domatesi ve yarım kuru soğanı halka şeklinde dilimleyin.
• 1 yaprak kıvırcığı hamburger ekmeği boyunda kesin.
• Kızarmış hamburger ekmeğinin tabanının üzerine sırayla hamburger sosunu, 1 adet peynirli burger köftesini, 1 dilim soğanı, 1 adet burger köftesini, 2 dilim domatesi, 2 yaprak kıvırcığı, 2 dilim kornişon turşuyu ve hamburger ekmeğinin üst kısmını ekleyin.
• Yanında hamburger sosu ve kornişon turşuyla servis edin.
• Dilerseniz patates kızartması da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!