Patlıcanlı Focaccio

16 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

 

2,5 su bardağı Efsane un ( 500 gr)

1 çorba kaşığı Yazgan irmik

1,5 su bardağı su ( 350 gr)

1 paket Efsane instant maya ( 10 gr)

Yarım çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

½ su bardağı Sırım zeytinyağı

6-7 dal biberiye

3 adet kiraz domates

5 adet İnci ızgara yeşil zeytin

1 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy mor soğan

 

·        Stand mikseri haznesini tezgâha alın ve üzerine 2,5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı irmik, 1 paket instant maya, yarım çorba kaşığı tuz, 1,5 su bardağı su ve yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin. Malzemeleri önce düşük sonra yüksek ayarında yaklaşık 5 dakika karıştırın. Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatın ve yarım saat mayalandırın. Dilerseniz bu işlemi stand mikser kullanmadan da yapabilirsiniz. Hamur bir miktar yapışkan olacak. Bu aşamada un eklemekten kaçının.

·        Hamuru yağlı bir fırın tepsisine veya bir bor cama ekleyin. Parmaklarınız ile hamuru yanlara doğru delikler açarak yayın. Hamurun üzerine bir tutam su serpin. Hamurun üzerine ince ince doğranmış patlıcan, mor soğan, kiraz domates, zeytinleri ve biberiyeleri ekleyin. En son üzerine bir tutam zeytinyağı gezdirin. Bu işlemi yaparken hamur bir miktar mayalanmaya başlayacak. Bu yüzden mayalandırma beklemeden direk fırına gidebilir.

Hamuru önceden 220 derecede ısıtılmış altlı üstlü çalışan fırının orta rafına yerleştirin ve 30 – 35 dakika pişirin. Pişirme arasında ekmeği su serperek biberiyelerin yanmamasını sağlayın. Ekmeği fırından çıkartın ve 10 dakika dinlendirip üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Yedikçe yediren zeytinyağlı focaccia emrinize amade.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)