Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 60 dakika
2,5 su bardağı Efsane un ( 500 gr)
1 çorba kaşığı Yazgan irmik
1,5 su bardağı su ( 350 gr)
1 paket Efsane instant maya ( 10 gr)
Yarım çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
½ su bardağı Sırım zeytinyağı
6-7 dal biberiye
3 adet kiraz domates
5 adet İnci ızgara yeşil zeytin
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy mor soğan
·
Stand mikseri haznesini tezgâha alın ve üzerine
2,5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı irmik, 1 paket instant maya, yarım çorba
kaşığı tuz, 1,5 su bardağı su ve yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin.
Malzemeleri önce düşük sonra yüksek ayarında yaklaşık 5 dakika karıştırın.
Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatın ve yarım saat mayalandırın.
Dilerseniz bu işlemi stand mikser kullanmadan da yapabilirsiniz. Hamur bir
miktar yapışkan olacak. Bu aşamada un eklemekten kaçının.
·
Hamuru yağlı bir fırın tepsisine veya bir bor
cama ekleyin. Parmaklarınız ile hamuru yanlara doğru delikler açarak yayın.
Hamurun üzerine bir tutam su serpin. Hamurun üzerine ince ince doğranmış
patlıcan, mor soğan, kiraz domates, zeytinleri ve biberiyeleri ekleyin. En son
üzerine bir tutam zeytinyağı gezdirin. Bu işlemi yaparken hamur bir miktar
mayalanmaya başlayacak. Bu yüzden mayalandırma beklemeden direk fırına
gidebilir.
Hamuru önceden 220 derecede ısıtılmış altlı üstlü
çalışan fırının orta rafına yerleştirin ve 30 – 35 dakika pişirin. Pişirme
arasında ekmeği su serperek biberiyelerin yanmamasını sağlayın. Ekmeği fırından
çıkartın ve 10 dakika dinlendirip üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Yedikçe
yediren zeytinyağlı focaccia emrinize amade.