Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 5
dakika
Pişirme süresi: 15
dakika
1 paket Emin Kasap köfte
1 paket Emin kuşbaşı
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
4 çorba kaşığı Yurdum közlenmiş patlıcan
2 parça Yurdum Közlenmiş Kırmızı Biber
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
Yarım su bardağı su
2 dal taze soğan
2 dal taze kekik
1 çorba kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Dost yoğurt
2 avuç kruton ekmek
·
Geniş bir kâseye 2 parça közlenmiş kırmızı
biberi, 2 dal taze soğanı ve 2 dal taze kekiği ince ince doğrayın. Üzerine 4
çorba kaşığı közlenmiş patlıcan, yarım çorba kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı
karabiber ekleyip karıştırın.
·
Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını
ekleyin. Yağ iyice kızmaya başladığı zaman 1 paket kasap köfteyi ekleyin.
Yaklaşık 15 dakika arkalı önlü pişirin. Pişmiş köfteleri bir tabağa alın ve
aynı tavaya 1 paket dana kuşbaşını ekleyin. Kuşbaşı etleri yüksek ısıda 5
dakika karıştırarak mühürleyin. Eğer tavaya göre et miktarı fazla gelir ise
etleri 2 parçada pişirin. 5 dakika sonunda etler suyunu almaya başlayacak. Bu
aşamada yarım tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı
kırmızı koz biberi ekleyip, kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika suyunu çekene
kadar pişirin.
Sunum tabağının alt tabanına 2 avuç ekmek kurusunu
ekleyin. Ekmeklerin üzerine hazırlanan salatayı ekleyin ve en son köfte ve
kuşbaşı etleri tabağın üzerine yerleştirin. Tabağın iki yanına 2 çorba kaşığı
yoğurt ve domates ekleyin. Efsane yoğurtlu ızgara tabağı sofralarda emrinize
amade. Afiyet olsun.