İncirli Fit Cheesecake

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Dinlendirme süresi: 3 saat buzdolabında

 

 

200 gr Kelly’s granola

2 paket Süsse pasta bisküvi

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 çorba kaşığı Dost laktozsuz süt

2 paket Kerem labne

4 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt

3 çorba kaşığı Balkaşık

 

·        2 paket bisküviyi parçalayarak bir kâseye aktarın. Kâseye 2 çorba kaşığı oda ısısındaki tereyağını, 2 çorba kaşığı sütü ve son olarak yarım paket granolayı ekleyin. Bir spatula yardımı ile kâsedeki karışımı iyice birbiri ile bütünleştirin.

·        Geniş bir fırın borcama ya da kilitli bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hazırlanan hamur harcı fırın tepsisine ekleyin. Hamur parçalarını bastıra bastıra sıkıştırın. Düz ve sıkı bir kalıp elde edin.

·        Ayrı bir kâseye 2 paket labne, 4 çorba kaşığı süzme yoğurt, 3 adet incir içi ve son olarak 3 çorba kaşığı bal ekleyin. Karışımı fazla sıvılaştırmadan birkaç hamlede karıştırın.

·        Hazırlanan yoğurtlu harcı hazırlanan granolalı kalıbın üzerine dökün ve eşit bir şekilde paylaştırın. Üzerine 4 adet ince kesilmiş incir dilimleri ve aralarına bal ekleyin.

·        Pişmeyen cheesecake’i en az 3 saat buzdolabında soğutun.

·        Yağlı kağıt yardımı ile soğumuş cheesecake’i kalıbından çıkartın ve dilimleyin. Ağızlarda şölen yaratacak incirli fit cheesecake yemeye hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)