Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10
dakika
Dinlendirme süresi: 3
saat buzdolabında
200 gr Kelly’s granola
2 paket Süsse pasta bisküvi
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Dost laktozsuz süt
2 paket Kerem labne
4 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
3 çorba kaşığı Balkaşık
·
2 paket bisküviyi parçalayarak bir kâseye
aktarın. Kâseye 2 çorba kaşığı oda ısısındaki tereyağını, 2 çorba kaşığı sütü
ve son olarak yarım paket granolayı ekleyin. Bir spatula yardımı ile kâsedeki
karışımı iyice birbiri ile bütünleştirin.
·
Geniş bir fırın borcama ya da kilitli bir fırın
tepsisine yağlı kâğıt serin. Hazırlanan hamur harcı fırın tepsisine ekleyin.
Hamur parçalarını bastıra bastıra sıkıştırın. Düz ve sıkı bir kalıp elde edin.
·
Ayrı bir kâseye 2 paket labne, 4 çorba kaşığı
süzme yoğurt, 3 adet incir içi ve son olarak 3 çorba kaşığı bal ekleyin.
Karışımı fazla sıvılaştırmadan birkaç hamlede karıştırın.
·
Hazırlanan yoğurtlu harcı hazırlanan granolalı
kalıbın üzerine dökün ve eşit bir şekilde paylaştırın. Üzerine 4 adet ince
kesilmiş incir dilimleri ve aralarına bal ekleyin.
·
Pişmeyen cheesecake’i en az 3 saat buzdolabında
soğutun.
·
Yağlı kağıt yardımı ile soğumuş cheesecake’i
kalıbından çıkartın ve dilimleyin. Ağızlarda şölen yaratacak incirli fit
cheesecake yemeye hazır. Afiyet olsun.