Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10
dakika
1 adet Deryam ton balığı
2 adet Bili Bili yumurta
3 adet çeri domates
5 dal taze soğan
5 dal fesleğen
5 dal dereotu
5 yaprak marul
2 çorba kaşığı Yurdum konserve mısır
1 çorba kaşığı İnci yeşil zeytin
1 avuç Simbat çiğ karışık kuruyemiş
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
2 çorba kaşığı Fıçı limon sosu
2 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi
1 çorba kaşığı Serel üzüm pekmezi
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
·
Bir kavanoza 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba
kaşığı limon sosu, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı üzüm pekmezi ve
1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın ve iyice çalkalayarak
karıştırın.
·
2 adet yumurtayı 12 dakika iyice haşlayın.
Kabukları soyup ikiye bölün.
·
3 adet çeri domatesi ikiye bölün. 5 dal taze
soğan, 5 dal fesleğen ve 5 dal dereotunu ince ince doğrayın. 5 yaprak marulu
elinizle ufak parçalara ayırın.
·
Salata tabağının altına yeşillikleri karışık bir
şekilde yerleştirin. Üzerine 1 avuç çiğ karışık kuruyemişi, domatesleri,
mısırları, yeşil zeytini ve hazırlanan sosu salataya ekleyin.
Yumurtaları tabağın kenarlarına ekleyin ve en son 1
adet ton balığını süzüp tabağın ortasına ekleyin. Yaz aylarında keyifle
yiyeceğiniz ton balıklı mısırlı salata hazır. Afiyet olsun.