Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi 20
dakika
2 bağ deniz börülcesi
2 parça kaşığı Yurdum közlenmiş kırmızı biber
3 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
2 çorba kaşığı Yurdum közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı Karabiber
1 avuç Simbat ceviz içi
10 adet İnci yeşil zeytin
·
Geniş bir tencereye 2 litre su doldurun ve
kaynayana kadar ısıtın. Kaynayan suya 2 bağ deniz börülcesini her yeri suya değecek
şekilde yerleştirin. 15 dakika kaynar suda haşlayın ve soğuk, buzlu suya
çıkartın. Bu sayede hem daha hızlı soğacak, hem de daha hızlı kılçıklarından
ayrılacak. Deniz börülcelerinin saplarından tutarak kılçıklarından ayırın.
·
Kılçıklarından ayrılmış deniz börülcelerini bir
kâseye koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan, 1 avuç parçalanmış
ceviz içi, 10 adet yeşil zeytin, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay
kaşığı karabiber, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 adet ince ince doğranmış közlenmiş
kırmızı biber ekleyip karıştırın.
Salatayı sunum tabağına alın ve üzerine 3 çorba kaşığı
çırpılmış süzme yoğurt ekleyin. Sunum için yoğurdun üzerine zeytinyağı ve bir
tutam kırmızı toz biber ekleyin. Afiyet olsun.