Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 10
dakika
Pişirme süresi: 25
dakika
5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1,5 su bardağı Şafak toz şeker
1 paket Destan vanilin
2 adet Bili bili yumurta
1,5 su bardağı Efsane un
½ su bardağı Yazgan mısır nişastası
1 tatlı kaşığı Destan kabartma tozu
1 tutam Rafine sofra tuz
½ su bardağı Dost süt
İçi için;
10 tatlı kaşığı İlkgün vişne reçeli
Üst kreması için;
1 paket Daphne krem şanti
1 su bardağı Dost süt
Süsleme için;
1 paket Buono Bitter çikolata
12 adet çilek
·
Fırını alt üst fansız 175 dereceye ayarlayın.
·
5 çorba kaşığı tereyağıyla 1,5 su bardağı
şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından 1 paket vanilini ve 2 adet yumurtayı
ekleyip çırpmaya devam edin.
·
½ su bardağı süt, 1,5 su bardağı un,1/2 su
bardağı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu ve 1 tutam tuzu eleyerek
karışımın içine ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
·
Muffin kalıplarına kapkek kâğıtlarını
yerleştirip hazırladığınız karışımı kabın yarısından bir parmak fazla olacak
şekilde pay edin.
·
Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip
tel ızgara üzerinde soğutun.
·
Ayrı bir kâseye 1 paket krem şantiyi ekleyin.
Üzerine 1 su bardağı soğuk sütü ekleyip kabarana kadar 3 dakika çırpın.
Hazırlanan kremayı sıkma torbasına aktarın.
·
Keklerin ortasını bir pipet yardımı ile açın ve
içine vişne reçeli ekleyin.
·
Keklerin üst kısmına hazırlanan kremayı sıkın.
En son bitter çikolata rendesi ve çilek ile süsleyin.
Birbirinden lezzetli ve bir görsel şölen yaratan
muffinler hazır. Afiyet olsun.