Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 5
dakika
Pişme süresi: 10
dakika
6 yaprak Lezzethane milföy hamuru
2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 adet Bili bili yumurta
2 adet mantar
1 çorba kaşığı Binvezir beyaz peynir
1 tutam Destan Karabiber
1 tutam Rafine Sofra tuz
1 tutam Destan kekik
3 adet cherry domates
2 dal fesleğen
7 adet İnci siyah zeytin
·
4 yaprak milföyü uzunlamasına yan yana koyun ve
ikisini birleştirin. Kalan 2 adet milföyü 1,5 parmak kalınlığında kesin ve
büyük kare olan milföy hamuruna cepher yapın. İnce uzun milföy hamuruna
çizikler atın. İç hamura da çatal ile delikler oluşturun.
·
2 çorba kaşığı domates salçasını hamura eşit
miktarda yayın. Cepher olan uzun milföy parçaya da 1 adet çırpılmış yumurtayı sürün.
Domates salçasının üzerine 2 adet doğranmış mantarları, 1 çorba kaşığı
ufalanmış beyaz peynirini, 1 tutam karabiberi ve son olarak 1 tutam tuzu
serpin.
·
Hazırlanan milföyü önceden ısıtılmış alt üst
fansız 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
·
Sıcağı üstündeyken üzerine 1 tutam kekik, 3 adet
doğranmış domates, 2 dal fesleğen ve 7 adet siyah zeytin koyun.
·
Yedikçe yediren mis kokulu çıtır sebze buketli
milföy hazır ve nazır. Afiyet olsun.