Porsiyon: 2 kişilik
Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 5 dakika
1 paket Emin Dana Kuzu Döner
2 adet tırnak pide
2 adet kıl biber
1 adet domates
3 çorba kaşığı Dost Yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu; 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı rendelenmiş domates 1 çay kaşığı tuz 2 tutam karabiber Yarım su bardağı su 1 çay kaşığı kekik • 1 çorba kaşığı tereyağını ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını tencereye ekleyip salçayı kavurun. • Salça kavrulduğunda 1 su bardağı rendelenmiş domatesi, 1 çay kaşığı tuzu, 2 tutam karabiberi, 1 çay kaşığı kekiği ve yarım su bardağı suyu ekleyin.
• Sosu kaynatıp 3 dakika kısık ateşte pişirin.
• 1 paket Emin dana kuzu döneri tavada ısıtıp biraz kızartın.
• 2 adet tırnak pideyi küp küp doğrayın.
• Dönerleri bir kaba alın ve dönerlerin ısıtıldığı tavada tırnak pideleri kızartın.
• 1 adet domatesi ve 2 adet kıl biberi tavada közleyin.
• Kızarmış tırnak pideleri sunum tabağına alın. Tırnak pidelerin üzerine sosun yarısını paylaştırın.
• Sosun üzerine dönerleri dizin ve üzerine kalan sosu paylaştırın. Dönerleri bu aşamada bir kez daha ısıtabilirsiniz.
• Yanına 3 çorba kaşığı yoğurdu, közlenmiş biber ve domatesleri ekleyin.
• Dilerseniz biraz tereyağını eritip köpürtün ve servis etmeden hemen önce üzerine gezdirin.
• Mis gibi tereyağlı İskenderiniz yemeğe hazır.
Afiyet olsun!