Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 5
dakika
Pişme süresi: 20
dakika
1 paket Mutfağım Mantı
1 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı Destan nane
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
4 çorba kaşığı Dost yoğurt
2 diş sarımsak
·
1 paket donmuş mantıyı air fryer haznesine
aktarın. Üzerine 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyip karıştırın. Air fryer’ın
kapağını kapatın ve 190 derecede 16 dakika aralarda karıştırarak kızartın.
·
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını
ekleyin. Ocağın altını açın ve yağ kızmaya başlayınca 1 çorba kaşığı domates
salçasını ve 1 tatlı kaşığı kekiği tavaya ekleyip kavurun. 1 su bardağı suyu
tavaya ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırarak çektirin.
·
Küçük bir tavayı ocağa koyun ve altını açın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca 1’er tatlı
kaşığı nane ve pul biberi ekleyip çok az yakın.
·
Ayrı bir tabakta 4 çorba kaşığı yoğurt ve 1 diş
sarımsağı ezip karıştırın.
Sunum tabağının alt yüzeyine hazırlanan domates
sosundan yayın. Üzerine kızarmış mantıları ekleyip üzerine yoğurtlu sarımsak
dökün. En son 1-2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Yedikçe yediren çıtır çıtır
mantı hazır. Afiyet olsun.