Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 adet soğan
500 gr bal kabağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 su bardağı Dost Doğal süt
Yarım litre sıcak su
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
3 parça Emin dana pastırma
Bir parça Dost süzme peynir
2 çorba kaşığı Dost krema
·
Tencereyi ocağa alın ve içerisine 3 çorba kaşığı
zeytinyağı ekleyin. Ocağın altını açın ve yağı kızdırın. Kızmış yağ içerisine 1
adet yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. Hafif yumuşayan
soğanların içerisine 500 gr doğranmış bal kabağı ekleyin. Bal kabaklarını hafif
kızarana kadar kavurun. Bu sayede lezzeti ikiye çıkacaktır. 3 diş sarımsağı
ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
·
Kavrulmuş sebzelere 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay
kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. 1 su bardağı süt ve yarım
litre sıcak suyu ekleyip kaynaya kadar karıştırarak pişirin. Bal kabağı çorbası
kaynamaya başlayınca içindeki bal kabaklarını kontrol edin. Bal kabakları
yumuşamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve el blendırı ile çorbayı çekin.
·
Ayrı küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı
atın ve kızdırın. Kızmış tereyağına 3 parça pastırma ekleyip arkalı önlü
pişirin.
·
Çorbaları kâselere alın ve birer parça pastırma,
bir tutam ufalanmış peynir ve bir parça krema ekleyin. Dilerseniz üzerine kabak
çekirdekleri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.