Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
500 gr Efsane un
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
2 tatlı kaşığı Efsane instant maya
1 çay kaşığı Şafak toz şeker
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
3 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 su bardağı su
Yarım paket Binvezir tel peyniri
Yarım paket Dost süzme peynir
4 su bardağı Sole ayçiçek yağı
·
Küçük bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağı
ekleyip kızdırın. Kızan yağ içerisine 3 çorba kaşığı domates salçasını ve 1
tatlı kaşığı kekiği ekleyip bir tur kavurun. En son tavaya yarım çay bardağı su
ekleyip domates sosunu çektirin.
·
3 Su bardağı ılık suya 3 tatlı kaşığı instant
mayayı ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Mayalı suyu 10 dakika
bekletin.
·
Yarım kilo unu tezgâha dökün. Unun ortasına bir
çukur açın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını çukura ekleyin.
10 dakika beklemiş mayalı suyu azar azar ekleyerek hamur oluşmasını sağlayın. Gerekirse
hamura 2 çorba kaşığı un ekleyebilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak ve yumuşak
bir dokuda olmalı. Hazırlanan hamuru unlu tezgâhta açın. 45 cm uzunluğunda bir
çember oluşturun. Hamuru orta boy bir kâse yardımı ile keserek çemberler
oluşturun. Elinizde 12 çember ve hiç hamur kalmamış olacak.
·
Açılan çemberlerin her birinin yarısına domates
sosundan ekleyin. Domates sosunun üzerine yarım paket tel peynirini
paylaştırın. Yarım paket süzme peyniri de tel peynirin üzerine ufalayarak
ekleyin. Peynirli çemberleri boş olan yüzey ile birleştirin. Hamurları sıkıca
kapatın.
·
4 su bardağı ayçiçek yağını kızdırın. Kızan yağ
içerisine hamurları ekleyin. Her bir yüzey için ortalama 5 dakika kızartın.
Hafif pembe bir yüzeye sahip olan hamurları ter çevirip diğer yüzeyini de aynı
oranda kızartın.
·
Çıtır çıtır hamuru, içinde akışkan peyniri ve
uzayan peyniri eşliğinde kekikli domates sosu ile panzerottiler hazır. Afiyet
olsun.